T.J. SOKOL Praha - Libeň

Sdílet on Facebooku


Podzimní Výlet Libeňského Sokola (PVLS)

tradiční celojednotový výlet


Datum konání:

2.10.2010

Město:Strž u Staré Hutě

Pozvánka na

 41. Podzimní Výlet Libeňského Sokola ( a 30. jubilejní sraz pražských žup)

v  sobotu 2.10.2010 

Milé libeňské sokolky, milí libeňští sokolové! I letos se koná tradiční podzimní sraz v přírodě. Tentokrát je ozvláštněn tím, že ho neorganizuje nikdo z pražských žup, nýbrž Sokol Dobříš z Župy Jungmannovy. Ještě v nedávných dobách Pražského Pětižupí však s námi tito sokolové sdíleli společné srazy a tak bude velmi milé si uplynulé časy připomenout tím, že přijmeme jejich pozvání do Strže u Dobříše, do okolí  Památníku Karla Čapka pod rybníkem Strž u Staré Huti.

Výlet je určen nejen pro členy  naší jednoty, ale pozvěte i  příbuzné a kamarády,ať je nás zase  nejvíc J .

SRAZ: 8:15 na Palmovce u synagogy

DOPRAVA : vlak z hl.n. 9,01 (Bráník 9,18 ) do Staré Huti (10,34);   zpět  17,31 ze St.Huti (příj. Bráník 18,42 , hl.n. 18,59); doprava tam i zpět možná též  autobusem do Dobříše ze Smíchova.

PROGRAM : 11:11 společný nástup – mohyla poblíž Památníku (kdo tu je, píseň- originálně složená Huťská písnička,vyhlášení Jazykohrátek a Pamatovačky) ;následně Modrá stuha (v rybníku), zahájení hříček (jedna z hříček bude také vědomostní o Karlu Čapkovi a jeho díle), prohlídka Památníku Karla Čapka, mezitím oběd (vařit na soutěž se letos bohužel nemůže, ale oběd u ohně je možný (zahrada Památníku)

Kolem 14. hodiny  přesun na nedalekou louku – hromadnější hříčky a soutěže; 16,30  ukončení – výsledky, odměny, pozdravy, odchod na vlak

S SEBOU  : oblečení a obuv dle počasí (určitě pláštěnka+čepice), jídlo+dost pití, otužilci koupací potřeby (na Modrou stuhu), šátek (na hříčky), papír+tužka

    na skupinu : nůž, lepidlo, provázek, buzola, lékárnička,  mapa KČT 38

- vstupné v Památníku K.Č. 30 Kč, snížené 20 Kč; prohlídka samostatně nebo s průvodcem

- dobrovolný srazový  příspěvek  10 Kč/os

Jilm pojede i tentokrát na 2 dny. Bude přespávat buď venku nebo při chladném počasí v dobříšské sokolovně.Večer si zazpíváme písničky ať u táboráku nebo v sokolovně. V neděli nás po prohlídce Dobříše bude čekat krásná příroda Brd, rozhledna na Studeném vrchu a vysoká pec Barbora v Jincích. Cestou krom her a soutěží i oheň na oběd. Návrat vlakem z Jinců ( 17:14) na Prahu Hl. N. (18:28 a cca v 19h na Palmovku). S sebou navíc pak spacák ( event. celtu a igelit), ešus, věci na spaní, baterku, jídlo na 2 dny. Jilmáci navíc i zpěvník a igelitku na šípky.

Zveme všechny zájemce z řad žáků, aby se k nám připojili!! Případné další informace pro zájemce o přespání rádi sdělí cvičitelé žactva).

 

 Na shledání se těší za libeňský Sokol                

 Vít Jakoubek ( tel. 732733687)

(c) 1999-2022 T.J. Sokol Libeň, Zenklova 37, Praha 8, kontaktujte nás