T.J. SOKOL Praha - Libeň

Sdílet on Facebooku


JVLS

Jarní výlet libeňského Sokola s pražským finále ZZZ


Datum konání:

14.-15.4.2012

Akce určena pro:rodiče s dětmi, předškolní děti, mladší žáci, mladší žákyně, starší žáci, starší žákyně, dorostenci, dorostenky, muži, ženy, senioři, seniorky
Město:Říčany

44. Jarní Výlet Libeňského Sokola s přeborem ZZZ                                                                                                                                                                                                                                      14.4. 2012

 Vážení rodiče, žactvo, dorostenectvo, Jilmáci, Káňata, Veverky a všichni ostatní členové a příznivci Sokola Praha Libeň!

 V roce oslav 150. výročí založení Sokola a ve víru pilných příprav na XV.Všesokolský slet si vás všechny dovolujeme pozvat na  tradiční sraz  v přírodě. V tomto roce se s dalšími přírodymilovnými Sokoly z naší i ostatních dvou pražských žup setkáme v lomu v údolí Rokytky, v blízkosti silnice z Říčan do Kostelce n.Č. lesy (GPS:49°59'30.139"N, 14°41'54.767"E). Společný sraz bude jednodenní a na programu bude nejen, ale zejména župní finále Zálesáckého závodu zdatnosti.

SRAZ bude v 8:30 na Palmovce u synagogy. Metrem se dopravíme  na stanici Praha , hl. n. odkud  v 9:20 jede vlakem do  Řičan (9:46). Po zelené a červené značce  a pak podél Rokytky dojdeme k lomu; cca 3,5 km .

(Alternativně je možné jet autobusem  od metra C – Háje:  v 9:30 (382) nebo 10:00 (381) do zast. Říčany, Rychta; dále po zelené a podél silnice až k mostku přes Rokytku, za ním vlevo k lomu; asi 1,5 km)

PROGRAM :   11.11 zahájení a zazpíváme si píseň „Hoj vzhůru pestrý sokole“. Nebudou chybět tradiční body jako Modrá stuha (v Rokytce nebo polévání), Jazykohrátky a Pamatovačka. Vaření se bude sestávat z výroby bramborových placiček nasladko (veškeré potřeby k přípravě z vlastních zásob – k dispozici bude voda a ohniště).

Do 15:30  Zálesácký závod zdatnosti (hlavní část cca 13-15),pro mladší a nejmladší bude připraven mini ZZZ;  mezitím oběd, po ukončení závodu i během něj hříčky;

16:30   výsledky ZZZ, odměny, píseň, ukončení srazu.

S SEBOU  : běžné věci na 1 den (určitě pláštěnka+čepice), otužilci plavky  a ručník (na Modrou stuhu),   

na skupinu : lékárnička,  mapa Okolí Prahy či KČT č.37, nůžky, sirky, potřeby k Vaření

    k ZZZ : bloček+tužka, pružné obinadlo, lopatka (zahradní či polní), ostrý nůž, sekera v pouzdře.

Nezapomeňte též na dobrovolný srazový příspěvek 10 Kč/osobu. Jízdné cca 60 Kč.

Ještě k ZZZ :§ soutěží trojice (dívčí, chlapecké či koedukované) s rokem narození 1998-2001 (starší žactvo) a 1995-1997 (dorost) ; předpokládáme účast jilmáckých, káněcích i veverčích trojek, ale jistě přivítáme i účast staršího žactva a dorostenectva- na další informace se neváhejte zeptat cvičitelů.

§ letošní disciplíny: okruh na čas – strom, trefovačka, překážky, topografie, šošonský běh, signalizace, uzlování, přírodniny, vlastivěda, přenos raněného, sekera ; mimo okruh – nůž, zdravotnictví, oheň; hodnocení celkovým časem (tj. čas běhu+ přípočty za chyby z disciplín)

§ okruh je letos opět členitý a místy dosti zarostlý (!dlouhé nohavice i rukávy)

§ župní vítězové postupují do republikového finále  ZZZ  18-20/5 v Třebíči

NÁVRAT nejspíše vlakem v 18:09 z Říčan, do Prahy hl.n. příjezd v 18:36, na Palmovku pak cca v 19h. Vlaky i autobusy odjíždějí zhruba každých 30 min.

Program na neděli 15.4.

Jilm si výpravu prodlouží až do neděle. Po táboráku přespí venku nebo při nepříznivém počasí bude zajištěn nocleh pod střechou. V neděli se pak půjde krásnou jarní krajinou lesy a loukami z Říčan do Mnichovic (s využitím Stezky kocoura Mikeše). Cestou nás čekají hry, trénování topografie a jiných dovedností a oběd  na ohni. S sebou navíc: stan či celta s provázky, igelit pod sebe, baterka, sekera, uzlovačka , toaletní papír, hygienické potřeby. Jilmáci dále zpěvník, groše, zelenou košili, KPZ, BPP. Jízdné cca 60Kč.

Na neděli rádi přivítáme i starší žáky a dorostence – nemusíte se bát, nepůjde se daleko a vše, co neumíte, vás naučíme, většinu vybavení vám můžeme půjčit. Bližší informace u vedoucích Jilmu Řeka, Ledňáčka a Franty.    

 

S přáním hojné účasti a pěkného počasí se za všechny cvičitele na předsletové společné setkání v přírodě těší   a případné další informace poskytne

 

Vít Jakoubek, cvičitel ( tel. 732733687, vit-jakoubek@post.cz)

 

 

 

 

 

 

 

 



Vložil: Vít Jakoubek dne: 10.12.2011

Součásti dokumentu:

(c) 1999-2022 T.J. Sokol Libeň, Zenklova 37, Praha 8, kontaktujte nás