T.J. SOKOL Praha - Libeň

Sdílet on Facebooku


Jarní Výlet Libeňského Sokola


Datum konání:

11.-12.5.2013

Akce určena pro:rodiče s dětmi, předškolní děti, mladší žáci, mladší žákyně, starší žáci, starší žákyně, dorostenci, dorostenky, muži, ženy, senioři, seniorky
Pořadatel - oddíl:Dorostenci, VEVERKY a JILM
Kontaktní osoba:honza.prech@gmail.com
Město:

 

46. Jarní Výlet Libeňského Sokola s přeborem ZZZ                                                                                                                                                       11. - 12. 5. 2013

„Bylo, nebylo, žili od nepaměti v horách skřítci permoníci. Dolovali vzácné kovy a kameny, občas v dolech narazili na zázračné prameny a někdy také pomohli člověku v nouzi – když si to ovšem zasloužil…”

 

Zveme všechny děti, rodiče, prarodiče a kamarády všeho stáří a vůbec všechny libeňáky na tradiční libeňský podnik, kdy se setkáme v krásném údolí říčky Kocáby u Malé Lečice s ostatními pražskými župami a kde krom spousty her a dalšího programu též proběhne trojžupní přebor ZZZ. Organizace ZZZ a celého srazu je tentokrát z větší části na Sokolu Libeň.

 

Sraz bude v 8:08 na Palmovce u synagogy. Metrem se dopravíme hlavní nádraží, odkud jede vlak v 8:46 do Malé Hraštice (10:10). Zahajovací nástup bude v Malé Hraštici u kapličky v 10:30. Pak půjdeme k Malé Lečici do ohybu říčky Kocáby pod velkou skálou, kde zůstaneme po zbytek víkendu.

Program:

Po nástupu nás čeká asi 5 km na místo srazu - cesta bude spojená s hrou, takže jistě rychle uběhne. Na místě bude oběd a odpoledne nás čeká blok her a Modrá stuha. Nebude chybět ani tradiční Vaření (tentokrát kuskus na libovolný způsob), Pamatovačka a Jazykohrátky. Pro mladší bude také připraven mini ZZZ. V 16:30 h bude vyhlášení her, aby se ti, kteří nebudou přespávat, dostali včas na přímý sobotní zpáteční autobus, který odjíždí z Malé Lečice 17:27 a do zastávky Praha, Smíchovské nádraží přijede v 18:20 (návrat na Palmovku tedy cca 18:50). 

Ostatní si pak večer užijí volný program s možnými dalšími hrami a večer táborák. Pro zájemce bude připravena noční hra.

 

V neděli proběhne cca od 9h ZZZ.  Soutěží chlapecké, dívčí či smíšené trojice v kategoriích:

Žactvo             11 – 14 let - rok narození 1999 - 2002

Dorost             15 – 17 let - rok narození 1996 – 1998

Předpokládáme účast jilmáckých, veverčích ev. káněcích (či kombinovaných) trojek, ale jistě přivítáme i účast ostatního žactva a dorostenectva- na další informace se neváhejte zeptat cvičitelek a cvičitelů.

Disciplíny:

 v okruhu cca 3 km překážky; trefovačka; transport raněného (šátek); přírodniny - foto a obrázky rostlin a zvířat; vlastivěda - foto historických staveb a přírodních zajímavostí; topografie – značky, azimuty, práce s mapou; signalizace - luštění a vysílání; uzlování - 6 základních uzlů; šošónský běh; souhvězdí - obrázky souhvězdí; historie - otázky z historie Sokola apod.

Mimo okruh: zdravotnictví - test, KPR, dorost: simulovaný telefonický rozhovor se záchrankou; sekera a nůž - drobný výrobek; oheň - příprava ohniště a dřeva, uvaření 1 litru vody.

Absolutní vítěz obdrží putovní sekeru a vítězné trojky v kategoriích a župách postoupí do celostátního finále, které se uskuteční 17. - 19. 5. u Prostějova.

Vyhlášení výsledků předpokládáme dle počtu trojek cca ve 14h. Návrat autobusem z Malé Lečice v 17:27 s příjezdem do Prahy-Smíchova v 18:20 a na Palmovku v 18:40. Popřípadě vlakem s podobným časem návratu.

 

Vybavení: jídlo na 1-2 dny, oblečení a obuv dle počasí, vhodnou obuv a oblečení pro běh, čepice, šátek, pláštěnka, ešus, sirky, mapa KČT č. 38, nůž, papír, tužka, plavky, ručník; pro přespávající pak stan či celta s provázky, igelit pod sebe, baterka, sekera, uzlovačka, toaletní papír, hygienické potřeby. Jilmáci dále zpěvník, zelenou košili, KPZ, BPP. Jízdné cca 100Kč + 10 Kč na srazový příspěvek.

Různé: nocleh bude pod přístřešky či stany na místě. Pitná voda bude k dispozici, stejně jako ohniště na místě srazu.

 

Za všechny cvičitele se na všechny těší a pěkné počasí přeje

 

13. 4. 2013                                                      Jan Přech (Řek), tel. 607 288 081, e-mail: honza.prech@gmail.com     



Vložil: Vladislav Voráč dne: 09.01.2013

(c) 1999-2022 T.J. Sokol Libeň, Zenklova 37, Praha 8, kontaktujte nás