T.J. SOKOL Praha - Libeň

Sdílet on Facebooku


Vodácká výprava Jilmu a Veverek


Datum konání:

9.-11.5.2014

Pořadatel - oddíl:VEVERKY a JILM
Město:řeka Úpa

informace o vodácké výpravě :  pátek 9.5. - neděle 11.5.  

Vážení přátelé zpěněné vodní hladiny nazdar vespolek,

Po loňské plavbě po řece Sázavě vyjedeme na řeku Úpu. Tuto řeku jsme ještě nikdy nejeli, ovšem jede s námi jako obvykle Jakub Jabor, zkušený vodák, který řeku zná a doporučil nám ji. Poplujeme ze Suchovršic přes hrady Vízmburk, Rýzmburk a Babiččino Údolí k vodní nádrži Rozkoš (nocleh v Campu; So, 24 km) a dále do Jaroměře (Ne, 17 km). Pojedou s námi opět skauti z Kouřimi a Veverky. Počítáme s účastí do 15 lodí a u starších členů a členek počítáme s tím, že se začnou učit ovládat loď samostatně. Voda není náročná a účast dostatečného počtu dospělých zkušených vodáků zůstává samozřejmá.

 

Sraz: v pátek v 17:10 na Palmovce u Synagogy. Přesun na Černý Most a odjezd autobusem 17:55 do Trutnova (20:05), dále převoz Tranzitem k řece do Suchovršic. Pozor: velké batohy a barely je možné si poslat autem. Dodejte je do středy 7.5. do vrátnice nebo ve čtvrtek 8.5. v 17:30 do loděnice!

Návrat: v neděli z Jaroměře (16:19) na Hlavní nádraží (18:21) a k sokolovně cca 18:45. Batohy zase vezmou auta a budou k vyzvednutí u sokolovny v 18:45, popř. později u sokolníka.

Program: V pátek večer příjezd, večeře a organizační věci, rozdělení lidí do lodí a posezení s kytarou. Ráno balení, praktické ukázky na suchu, nalodění a plavba. Cestou řada jezů – sjízdných i nesjízdných a 2 hrady. K večeru příjezd na Rozkoš, oheň, večeře a dle situace kytara. V neděli vypádlování zpět na řeku  a plavba do Jaroměře. Tam ukončení plavby, zabalení, naložení lodí a odjezd vlakem do Prahy. Na základě počasí, vodního stavu nebo schopností vodáků se program může změnit.

Cena: 400 Kč  - zahrnuje jízdné autobusem a vlakem či autem (tam i zpět), zapůjčení kánojí a barelů dle počtu zájemců, dopravu lodí a koupě benzínu do dvou aut a poplatky za tábořiště či vstupné. Zdůrazňuji, že za peníze do chvíle jejich vybrání nemůžeme ručit a chvíli jejich vybrání určíme podle potřeby (ale patrně to vyřešíme již v pátek večer).

S sebou: Běžné věci na dvoudenní výpravu - spacák, celta nebo stan, igelit, spací oblečení, ešus (na dvojici), baterka, zpěvník, jídlo a lahev na pití, doklady, KPZ, BPP, lžíce, nůž, zvláště  pak: oblečení do lodi (horší, rychleschnoucí*), plavky, ručník, cestovní/večerní oblečení, pláštěnka, čepice, lodní obuv (doporučuji uzavřená*), peníze na občerstvení (cca 50Kč)*...

Důležité: --  Pro všechny účastníky mladší 18 let budou připraveny plovací vesty.

--  Promokavé věci zabalit vodovzdorně (stačí do igelitových pytlíků, ale lepší by byl loďák / barel – kdo má – hlaste!) pro případ nedobrovolné  koupele – věci si vezeme v lodích. K dispozici bude jeden erární 50 litrový barel pro každou loď (tedy na 2 lidi).

--  případné odhlášení z výpravy proveďte do středy 25.5. do 1800 na tel. 739 416 496 (Ledňáček)  – pak se již půjčuje a nakládá materiál!  

Pokud se někdo z přihlášených nedostaví na výpravu bez včasné omluvy zaplatí plnou cenu.  

--  pro připevnění lodí potřebujeme spousty gumicuků - máte-li, dodejte je prosím též do čtvrtka do sokolovny (a označte si je pro nalezení po výpravě) – díky.

 

24.4.2014                                            S přáním dobrého stavu vody a pěkného počasí                           Řek  Jan Přech   (607 288 081)

*Různé užitečné rady: Hodí se např. funkční prádlo nebo klasické triko a šusťákové kraťasy, navrch větrovka (bude-li zima). Zcela se nehodí: mikiny, svetry, tepláky!!! Doporučuji sluneční brýle popř. opalovací krém. Boty do lodi: neoprenové boty na vodu, nebo jakékoliv kecky. Důležité: ať jsou uzavřené a zavazovací. Nehodí se: cvičky, žabky, sandály. Z dalšího vybavení rozhodně nedoporučujeme: cennosti, zbytečné a promokavé věci (knihy, mobilní telefony, šperky...) Při balení uvažujte, co využijete a nevyužijete. Do lodi stačí jedno oblečení – když se cvaknete, tak holt pojedete chvíli v mokrém. Hned se převléci je zbytečné, protože za ohybem řeky může přijít další vlna a jste mokří zas.



Vložil: Jan Přech dne: 19.01.2014

(c) 1999-2022 T.J. Sokol Libeň, Zenklova 37, Praha 8, kontaktujte nás