T.J. SOKOL Praha - Libeň

Zprávy z činnosti našich oddílů

Předtáborový dopis JILMu 2009

základní informace o táboře a pracovní výpravě

 

                                              
PŘEDTÁBOROVÝ DOPIS JILMU 2009
Základní informace o táboře a pracovní výpravě
 
 
Letos budeme tak jako vloni  tábořit na osvědčeném místě u Bohdalína - cca 6km severozápadně od Kamenice nad Lipou.
Tábořiště v Bohdalíně je na malé louce ,  která je ze tří stran obklopena lesem, po jejím okraji tečou dva potůčky ústící do rybníka na čtvrté straně louky - rybník začíná asi 30 metrů od stanů . Na vlak (úzkokolejku v Benešově nad Lipou) je to asi 2,5 km , nakupovat a jezdit pro pitnou vodu budeme do Bohdalína (cca 1km), kde je i pošta. Lékař je v Kamenici nad Lipou, nemocnice v Táboře a Jindřichově Hradci.
 
Protože tábor se nám sám nepostaví, musíme se o to nějak přičinit. A tak nás jako každý rok čeká Předtáborová pracovní výprava –
Jak si usteleme, tak si lehneme.
Na „pracovce“ (19.-21.6.2008) se bude  sekat a hrabat louka, kopat jámy pro latrýnu, odpadovku a stožár a postaví se  i další stavby ( např větší část kuchyně), které nám na místě pohlídá pan starosta. Na druhou pracovku o týden později již pojedou pouze PK a bude se dostavovat vlastní tábor, kam již v sobotu 27.6. přijedou Káňata.
I tak je to spousta práce, na které by se určitě měli podílet všichni, že?  Proto je Pracovka povinná pro všechny účastníky tábora.
My na tábor přijedeme v sobotu 11.7. , postavíme si přístřešky v lese a v neděli se nastěhujeme do stanů po Káňatech. A pak si budeme moci užívat tři týdny táboření s celotáborovou hrou, lovením bobříků, výpravami do okolí tábora, večerními táboráky s kytarou, mači ve fotbale , softu a ufíjené, ... , ale čeká nás i vaření, mytí nádobí, hlídky, nákupy, ježdění pro pitnou vodu, příprava dřeva na topení , ...
V pátek 31.7.2009 bude zakončovací táborák a pak začneme tábor bourat aby v neděli 2.8. po nás zůstala jen prázdná louka.
 
·       Předtáborová pracovní výprava 19. – 21.6. 2009
Sraz v pátek 19.6. v 16:15 na Palmovce u synagogy, někteří pak odjezd auty od sokolovny, někteří metrem B,C na Roztyly a odjezd autobusem v 17:00 do Bohdalína 19:39 (budou místenky). Rádi přivítáme pomoc bývalých členů a vedoucích Káňat -  pomocníci hlaste se.  Okolo 20:00 se obě skupiny sejdou na tábořišti. Po večeři si postavíme v přilehlém lese přístřešky z celt a spánkem budeme nabírat síly do dvoudenní práce – sekání louky, hrabání a odvoz trávy, kopání jam na latrýnu, odpadovku, sklípek, kácení soušek a jejich osekání, stavba lávek přes potoky. S sebou běžné věci na dvoudenní výpravu, zvláště pak sekera, pracovní oděv a rukavice, pláštěnka.
Návrat v neděli – opět část auty a část autobusem (v 14:08 nebo spíše 18:08 z Bohdalína na Roztyly 17:02 resp. 20:35 – metrem pak na Palmovku cca 18h nebo 21h – pozdější odjezd busem by se případně týkal starších účastníků, mladší by asi jeli autem s příjezdem mezi 19 a 20h k sokolovně). Přesný návrat bychom upřesnili během nedělního odpoledne pomocí SMS zpráv rodičům.
Jízdné (rozpočítáme autobus i benzín do aut rovnoměrně na počet účastníků) cca 150,- Kč.
 
Plánek aneb kde bude tábor a jak se k nám případně dostat:
 
 


 

                   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                                                                                                                                                                        
 
 
 


 

P.S. – Předkládáme i informace o červnové výpravě na kolech
 
?   Kolovka – 6.-7.6. 2009 – Proti proudu Botiče tam, po proudu Rokytky zpět
Sraz cyklistů v sobotu v 7:30 na Palmovce u synagogy, návrat v neděli okolo 18:00 tamtéž.
Čeká nás nenáročná vyjížďka (cca 45 km každý den) proložená prohlídkou zajímavých míst (přehrada Hostivař, Průhonický park, prameny Botiče a Rokytky, lůmek u Říčan, Hrad v Říčanech, atd.)a hrami.
S sebou kolo v ucházejícím stavu, věci (spacák, celta, igelit, baterka, pracák, zpěvník, jídlo, pití, náhradní duše či lepení, pláštěnka, atd.) na nosiči či brašnách + může být malý batoh na záda, ale nedoporučujeme. Cca 50,- Kč na případné vstupné.
Cestovat budeme nejčastěji po klidných okreskách a lesních a polních cestách. Trasa je letos extrémně krátká, takže ji bez problému zvládnou i ti nejmenší. Těšíme se na hojnou účast.
 
                           T Á B O R   2009
Termín: sobota 11.července – neděle 2.srpna - 23 dny 
 
Přihláška : odevzdat spolu s Posudkem o zdravotní způsobilosti do 10.6.2009 - děkujeme
Cena.: 3 250,- Kč - zaplatit nejlépe v hotovosti v matrice Sokola, případně složenkou (jako var.symbol použít rodné číslo syna !!)
či převodem na účet (informace na tel. 284825135 – kancelář Sokola Libeň) do 26.6.!
Pokud složenku neupotřebíte, prosíme o její vrácení.
!!! Pokud syn celý rok poctivě platil oddílové příspěvky ve výši 120,-Kč, je cena 2 250,-Kč  (10x 100,- Kč si předplatil)
 
Místo: Bohdalín - louka u potoka na okraji lesa, rybník 50 m , obchod, pitná voda, poštovní schránka v Bohdalíně (1km), železniční zastávka v Benešově (2,5 km), lékař a větší obchody v Kamenici nad Lipou (5 km), nemocnice v Táboře a Jindřichově Hradci (30 km)
 
Ubytování: podsadové stany s podlážkou, pro starší tee-pee.
 
Stravování: 5x denně , vlastní příprava jídel , krytá kuchyň a jídelna , pitná voda z místního vodovodu.
 
Adresa: Letní tábor Sokola Libeň , pošta Bohdalín 394 91.
 
Kapesné: doporučujeme cca 250 Kč ( sladkosti, občerstvení na výpravách, apod. ).
 
Na srazu odevzdat: -- průkazku zdravotní pojišťovny, očkovací průkaz, slevenku (viz vybavení) a bezinfekčnost (datum 27.6. 09)
(ostatní informace - jméno, rodné číslo, spojení na rodiče v době tábora - hlavně telefon , případné poznámky - alergie, astma, užívané léky, apod. a prohlášení rodičů o zdravotní způsobilosti syna zúčastnit se tábora vyplnit na přihlášce, která je přílohou tohoto dopisu). Přihlášku odevzdat do 10.6.2009 – děkuji. 
 
SRAZ : sobota  11.července v 11h na Palmovce u synagogy,
Odjezd v 12:14 vlakem z nádraží Praha-hlavní přes Tábor a Obrataň do Benešova n. Lipou ( 15:46) a pak přes les pěšky na tábořiště u Bohdalína. Doprava batohů bude zajištěna mezi Benešovem nad Lipou a tábořištěm. K večeru stavba přístřešků, večeře, účast na káněcím zakončovacím táboráku a přespání v lese. Ráno po odjezdu Káňat úklid tábora, nastěhování do stanů a večer zahajovací táborák.
 
 
NÁVRAT : neděle 2. srpna , odjezd autobusem z Bohdalína v 14:08 do Prahy (Roztyly) 17:02, Palmovka 17:45 .
Po dobrých zkušenostech z let minulých stanovujeme letos opět oficiální dobu trvání tábora od soboty 11.6. 18:00  do neděle 2.8.  13:00 . Pokud se někdo hodlá dopravit na nebo z tábora individuelně, nechť to dá včas vědět.  
 
Jízdné : bude hrazeno z táborových peněz.
 
Jídlo : každý vlastní na pátek. Kompletní táborové stravování začne sobotní snídaní a skončí nedělním obědem +svačina do busu.
 
Program: v sobotu příjezd do Bohdalína, stavba přístřešků; v neděli úklid tábora, a večer zahajovací táborák. Od pondělí pak běžný program. Kromě činností nutných k přežití - vaření, hlídky, nákupy, dovoz  pitné vody, mytí nádobí, palivové dřevo, ....
je součástí programu i zdokonalování se v tábornických dovednostech, lovení 8 bobříků, celotáborová hra , lesní, luční, denní i noční hry, matche v kopané, softu, ufíjené a ragby, táboráky, čítandy, zpívandy, každodenní koupání v blízkém rybníce, 3 táborové výpravy, učení se samostatnosti, spolehlivosti, rozhodnosti, soužití s ostatními kamarády,…
V pátek 31.7. zakončovací táborák, a od soboty 1.8. bourání a úklid tábořiště.           
 
VÝBAVA : ( zabalit do krosny nebo velkého batohu ) - spacák, nafukovací matrace ( karimatka ), spací oděv, deka nebo celta, lžíce, kompletní ešus v obalu, škrabka na brambory, utěrka na ešus, čutora, chlebník nebo malý batoh, hygienické potřeby ( mýdlo, 2x ručník, kartáček a pasta, hřeben ), mapa KČT č. 76 a 77, baterka s náhradní žárovičkou a bateriemi, provazy ( prádelní šňůra a tenčí provázek ), sekera v pouzdře, zavírací nůž, otvírák na konzervy, hodinky, zelená oddílová košile s náležitostmi, kalhoty a kraťasy "mezi lidi", svetr, větrovka, trička a tepláky "do lesa", plavky, čepice, pláštěnka, trenky, ponožky ( i teplé ), kapesníky, 2-3x tenisky, pohodlné boty na výlety, holinky, staré plátěnky do vody, igelitové sáčky, zpěvník, pracák s táborovou 17, KPZ, BPP, uzlovačka, papíry ( blok, sešit ), propiska, tužka, štípačky, doklady, průkazka na slevu do vlaku i autobusu (jakákoliv, kde je fotka a věk – tramvajenka, apod.), peníze, igelit 1x2 m, pracovní rukavice, sirky, svíčky, členská značka, šití ( jehla, niť, knoflíky ), signalizační praporky, platidla -dolary
Toto vybavení považujeme za povinné a počítáme s ním při přípravě programu tábora !!!
Zaměnitelné věci doporučujeme označit ( stačí táborovým číslem - nováčci jej obdrží na pracovce. )
Další doporučená výbava ( zejména pro starší členy ): pilník, brousek, dláto, klíč 13, hřebíky, nůžky, gumičky, spínací špendlíky, lepidlo, pastelky, kniha, hudební nástroj, metr, nebozez, buzola, další mapy. Další vybavení dle uvážení rodičů a táborníků.
 
Případné návštěvy rodičů (1x za tábor ) jsou možné o víkendech ( ve všední den hrozí nebezpečí nepřítomnosti oddílu v táboře ), ale program tábora běží dále. Přístup do tábora dle plánku. Auta nechat stát pod hrází rybníka.   
 
27.5.2009                                                   Hezké léto Vám i Vašim synům přeje             Vít Jakoubek ( Vítek ),vedoucí 
 
                                                                             
                                                                              Jakékoliv dotazy na telefonu -732 733 687 Vít Jakoubek
                                                                               případně   2 6610 9756 ( 700 – 1530 - zaměstnání ) , 602 284 198 Jiří Novák ( Jirkan )                    
                                                                             
Přílohy : Přihláška , Posudek o zdravotní způsobilosti, Bezinfekčnost (Nástupní list), Složenka ,
 Potvrzení pro zaměstnavatele (odbory) - pro případ příspěvku ze strany zaměstnavatele
 
 
 
 
 
 
 
Turistický oddíl JILM – Tělocvičná jednota Sokol Praha – Libeň , Praha 8 , Zenklova 37, 180 00
 
Přihláška na letní tábor
 
Přihlašuji závazně svého syna / dceru ....................................., narozeného ...................., rodné číslo .....................
 
na letní tábor turistického oddílu JILM, který se koná od 11.7. do 2.8.2009 v Bohdalíně.
 
Zavazuji se uhradit platbu za tábor , která činí 3 250,- Kč , do 26. června 2009.
 
Prohlašuji tímto, že zdravotní stav mého syna / dcery umožňuje pobyt na letním stanovém táboře.
 
Spojení na rodiče v době tábora :
 (adresa, telefon, mobil)
 
 
 
 
 
 
 
Případné zdravotní potíže, užívané léky ( s dávkováním ) a pod. :
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Datum :                                                                                                         Podpis :
 
 
 

Informace se týká oddílů: VEVERKY a JILM

(c) 1999-2022 T.J. Sokol Libeň, Zenklova 37, Praha 8, kontaktujte nás