T.J. SOKOL Praha - Libeň

Zprávy z činnosti našich oddílů

Program Káňat na září - prosinec 2013

Informace o oddílu, termíny výprav.

Informace o turistickém oddílu Káňata září – prosinec 2013


Vážení rodiče, milá Káňata!
Stejně jako každý rok, i letos nám bohužel utekly prázdniny jako voda a znovu začíná škola. S novým rokem školním ovšem přichází i nový rok Káněcí, a tak se všichni můžeme těšit na novou spoustu her, písniček, výprav i tábornických dovedností. Komu by se i přesto po prázdninách stýskalo, může si zavzpomínat na letošní tábor ve Velharticích. Káňat tam bylo třiadvacet, což je rozhodně velký káněcí rekord. Co všechno si děti na táboře užily? Nejnapínavějším programem tábora bylo rozhodně cestování časem a stavba stroje času s roztržitým poutníkem. V mnoha historických obdobích jsme získávali cennosti pro starožitníka, který je s námi vyměňoval za součástky stroje. A vše dobře dopadlo - po čtrnácti společně strávených dnech poutník s velkou slávou odletěl. Během tábora také Káňata lovila deset bobříků, získávala body v hrách a musela se věnovat i méně populárním činnostem, jako například sbírání dřeva či mytí nádobí v potoce. I to však k tábornickému životu patří… Nechyběly samozřejmě ani výpravy – letos jsme byli v horažďovickém aquaparku, na koupališti v Kolinci, ve Velharticích a na noční výpravě na tvrzi Kašovice. Jak je vidět, stihli jsme toho opravdu mnoho, a teď nás čeká po prázdninovém odpočinku pokračování.

Schůzky: zůstávají ve čtvrtek, od 15:30 do 16:45 hodin. Na schůzkách budeme jako v předešlých letech hrát spoustu her, zpívat písničky s kytarou a naučíme se i něco nových tábornických dovedností. S sebou na schůzky je třeba mít káněcí sešit, který děti dostanou na první schůzce, šátek, uzlovačku (horolezecké lano o průměru 5-7 mm a délce 1,5 m) a zpěvník. Po schůzce odchází většina dětí do cvičení mladšího žactva, bez problémů se stíhají převléci.

Výpravy: budou i letos jednou za měsíc. Termíny oznamujeme dostatečně dopředu, takže doufáme, že nás na výpravách bude vždy alespoň plné kupé vlaku J Bližší informace týkající se odjezdu a návratu dostanou Káňata na schůzce 10 dní předem, zájemcům z řad rodičů je budeme posílat i e-mailem. Na dvoudenní výpravy potřebují Káňata dobrý batoh s pevnými zády o objemu alespoň 35l. Na jednodenní výpravy stačí menší batoh, do kterého se vejde vše potřebné.

Termíny výprav v září - prosinci 2013:
28. 9. – PVLS neboli Podzimní Výlet Libeňského Sokola, sraz pražských sokolských jednot v přírodě. Na tuto výpravu společnou pro celý Sokol již tradičně zveme i rodiče, prarodiče a kamarády, takže je to ideální příležitost pro mladší děti vyzkoušet si výpravu „nanečisto“, aby se nebály a přidaly se k nám i v říjnu:
19. 10. – výprava do hornického skanzenu Solvayovy lomy, jízda hornickým vláčkem a prohlídka podzemí.
16. 11. – Jednodenní výprava v případě dobrého počasí s pouštěním vyrobených draků.
14. – 15. 12. – Dvoudenní vánoční výprava s pouštěním skořápkových lodiček, zdobením stromečku pro zvířátka, koledami, pečením cukroví a dalšími vánočními kratochvílemi; společně s oddílem Veverek. Ubytování zajištěno.

Tábor 2014 se bude konat stejně jako letos v Tajanově u Velhartic, na Káňata připadá termín posledních dvou týdnů v červenci, tzn. předběžně termín 20. 7. – 2. 8. 2014. Rezervujte prosím tento termín již teď, byla by škoda, kdyby se děti nemohly tábora jakožto vyvrcholení celoroční činnosti zúčastnit.

S novým rokem je třeba do konce září:

Za všechny vedoucí se těší na spolupráci a klidný začátek nového roku přeje
Verča Niederlová -  Vrečka  (tel. 720 344 534; e-mail: verca@niederlova.cz)

Součásti dokumentu:

Informace se týká oddílů: Káňata
Vložil Veronika Niederlová dne 04.09.2013

(c) 1999-2022 T.J. Sokol Libeň, Zenklova 37, Praha 8, kontaktujte nás