T.J. SOKOL Praha - Libeň

Zprávy z činnosti našich oddílů

Sokolská kapka krve: výsledky za období leden -červen 2016

průběžné výsledky celosokolské soutěže, které se účastní i naše jednota

               Sokolská kapka krve: výsledky za období leden-červen 2016

 

Níže jsou uvedeny výsledky prvního řádného kola soutěže „Sokolská kapka krve“, projektu, jež si klade za cíl získat nové a hlavně pravidelné dárce krve.  Sokolské jednoty hlásí počet dárců a počet odběrů za 6 měsíční období. Podrobnosti naleznete na  webových stránkách: http://www.sokol.eu/obsah/5488/sokolska-kapka-krve či  zde: http://www.sokol.cz/sokol/?action=zdk&pg=kapka ).

A zde jsou tedy průběžné výsledky. Zprávu zaslalo celkem 15 jednot, což je o 3 jednoty více než posledně. Rovněž celkový počet odběrů i dárců stoupl. Ale posuďte sami:

T.J. Sokol

počet odběrů

počet dárců

Komárov

39

20

Příbram

13

7

Rokycany

7

5

Praha Libeň

6

4

Kobyly

6

3

Silůvky

4

4

Mirošov

4

2

Kařez

3

3

Stupno

3

2

Chocerady

2

2

Zbiroh

2

2

Olomouc Nové Sady

2

1

Břasy

1

1

Náměšť na Hané

1

1

Olomouc

1

1

celkem

94

58

 

V naší jednotě se zúčastnili  4 členové, v abecedním pořadí: F. Dostál, V. Jakoubek, M. Kubů, J. Přech.  V celé ČOS se opět se zapojilo více malých jednot, čehož dokladem je průběžný vítěz Sokol Komárov.  Na jaře proběhla akce „Daruj krev se Sokolem“, kdy jsme někteří ze Sokola Libeň  šli společně darovat krev. Tento podnik jistě uspořádáme i na podzim (je určen zejména pro ty, kteří jdou darovat poprvé a třeba cítí jistý ostych). V některém z příštích čísel časopisu „Sokol“ budou popsány některé situace, ve kterých je krevní převod-transfuze nenahraditelným léčebným zásahem, jenž by se ovšem nemohl uskutečnit bez pravidelných dárců krve, jakými již možná jste a nedali jste jen vědět, či se jimi ještě stanete.  Proto vytrvejte a pozvěte darovat krev i své přátele ze Sokola i ze zaměstnání.

Počty odběrů za období červenec-prosinec 2016  prosím posílejte na e-mail: vit.jakoubek@sokol-liben.cz do konce ledna 2017.  Na výše uvedeném e-mailu i rád zodpovím případné dotazy.

Na nové i staré libeňské dárce se těší

 

Vít Jakoubek, zdravotník jednoty

 

 

Součásti dokumentu:

Informace se týká oddílů: Rodiče s dětmi, Muži, Muži - mladší - sálová kopaná, Ženy - kondiční cvičení, Ženy - seniorky, Odbíjená - středa, Odbíjená - neděle, Florbal - muži, Kulturistika, Historický šerm, Košíková, Odbíjená – pohybová aktivita nad 65 let, Skipping Boys, Stolní tenis pro členy, Přispívající / necvičící člen
Vložil Vít Jakoubek dne 31.08.2016

(c) 1999-2022 T.J. Sokol Libeň, Zenklova 37, Praha 8, kontaktujte nás