NOVOROČNÍ DOPIS RODIČŮM

Vážení rodiče,                                             program JILMU na leden – červen 2006

 

stejně jako jiné roky Vám v dostatečném předstihu předkládáme program oddílu a doufáme, že si rodinný program upravíte tak, aby se syn mohl všech akcí se svým zaujetím a Vaší podporou zúčastnit.

Pokračujeme v celoroční hře Za modrou orchidejí. K výpravovým úsekům, plnění oddílových stupňů a sbírání pomyslných kytiček do herbáře Benedikta Roezla přibude v lednu i desková hra Za modrou orchidejí s řadou drobných, vážných i srandovních úkolů a prémií.

Zůstává tradiční program, kdy si kluci si při nesčetných příležitostech ( docházka, měsíčniny, Vševěd, Všeuměl, Sokol, školní prospěch, hry, úseky na výpravách, hodnost, zálesácké dovednosti, signalizace, uzlování, topografie, znalost přírody, …) vydělávají dle výsledků měsíčního bodování svá Pesa, (skoro pravé mexické bankovky z počátku 20. století), která pak užíjí při celoroční hře i na táboře.

 

Jedna prosba a vysvětlení (platí jak pro rodiče tak pro členy). O Jilmu se traduje, že je strašně náročný. Ale není to tak. Ano, můžeme zrušit měsíčniny, na výpravách strávit celý den na jednom místě, atd.  Ale – myslíme si, že jsou-li povinné měsíčniny, vede to dotyčného k jejich splnění ( je zajímavé, že tentýž člen má v jednom měsící vše splněno už na druhé schůzce a hned další měsíc má jen jednu z pěti. To není náročností měsíčnin, ale tím, že se na to vykašlal. Jenže vedoucí to mlčky nepřejdou a musí tento svůj dluh splnit další měsíc. Tím se mu ovšem práce nahromadí a už je to složitější. Ne nadarmo se říká : Co můžeš udělat dnes, neodkládej na zítřek). Tím přijde trocha zodpovědnosti, spolehlivosti a musí do toho investovat svoji vůli. Tu pak může použít právě na výpravách při troše té námahy. No a na táboře se pak uvaří, předá služba, naštípe dříví, uklidí stan a on to najednou není neřešitelný problém. Naopak, těší se, co bude za chvíli dělat zajímavého. Chce něco dělat A o to přeci jde. K problémům se v životě stavět čelem a těšit se na to, co mě čeká nového.

Děkujeme i Vám, rodičům, že synům schvalujete chození do Jilmu a do Sokola a podporujete je v tom.

Nakonec jednu prosbu. Máme teď jen 9 členů (sice schopných a zapálených pro oddíl, ale potřebujeme nováčky). Stačí jich pouhých 6 a budeme na běžném stavu – tři družiny po pěti. Víte-li o vhodném hochovi, zkuste ho k nám poslat. Díky.

 

Prosíme o vyplnění odpovědního ústřižku a o jeho doručení přes syna – díky.

 

Co chystáme v roce 2006:

 

I. Cvičení v Sokole – Út, Čt  18 – 19 . Není povinné, ale prospěje. Letos i nácvik na slet !!!   Dorostenci navíc Út 19-20 florbal , Čt 19-20 košíková.

 

II. Schůzky – středa 1630 – 1900 ve vlastní klubovně v libeňské sokolovně. Vždy bohatý program – hry, tábornické dovednosti, Vševěd, Všeuměl, písničky, desková hra Za modrou orchidejí, hledání kytiček do herbáře Benedikta Roezla,…- vše zhodnoceno v měsíčním bodování. Kromě toho každou první středu v měsíci promítání videa z výprav (18 – 19).  O jarních prázdninách 15.2. brigáda a hry v klubovně 16-19 ( pro ty, kteří zůstávají v Praze )

 

III.Výpravy – srazy cca 630 – 700, návraty 18 – 19. Přesné informace o srazech a návratech, jízdném, výbavě a další podrobnosti se kluci dovědí vždy ve středu na schůzce – poprvé 10 dní a podruhé 3 dny před výpravou. Na schůzkách i výpravách se člověk často zamaže – přizpůsobte tomu ošacení.

Jako tradičně je na jaře 9 víkendových akcí, které jsme opět museli vpasovat do daných termínů  (Šibřinky, jarní a velikonoční prázdniny, JVLS, apod. ).

Důležité akce a výpravy označeny * ( jet by se ale mělo na všechny)

 

28.-29.1. ( So,Ne ) Zimní táboření – Borek u Staré Boleslavi. Pro zájemce přespání v tee-pee, pro ostatní k dispozici vytápěná chata. Mohou tak jet

 opravdu všichni. Při ledu a sněhu brusle, hokejky a běžky vítány.

 

25.2. ( So ) Zimní jednodenka – kolem Rokytky – Dolní Počernice, Kyje, Hloubětín

26.2. ( Ne ) Odpolední akce - vycházka po Praze  (13-18)

 

18.3. ( So ) Předjarní výprava – Údolí Kocáby u Štěchovic             

19.3. ( Ne ) dopoledne (9-12) Brigáda, odpoledne (14-15) hry v tělocvičně a (15-18) promítání videa z výprav

 

22.3. ( St ) Mistr uzlování – 24. ročník oddílového přeboru (1630 – 1930 !! )

 

8.-9.4. ( So,Ne ) 31. JVLS + Aprílovka – Poděbrady a okolí. Nocleh pod střechou. Nezvyklé spojení dvou tradičních akcí dané termínem Zálesáckého  

 závodu zdatnosti. V sobotu tak Jarní Výlet Libeňského Sokola se ZZZ, v neděli pak Aprílovka s tradičními překvapeními.

 

19.4. ( St ) Mistr signalizace – 22. ročník oddílového přeboru (1630 – 1930 !! )

 

28.4.-1.5. ( Pá-Po )  Loďovka - dle aktuálního stavu hladiny : Vltava včetně úseku nad Lipnem, Bílina, Jizera, Morava nebo Orlice. Upřesníme do 12.4.  

               Máme vesty i zkušené zadáky. Víme, že se možná nejedná o nejvhodnější termín (docela brzy na vodu, delší víkend), ale kdo chce, jistě pojede.

 

13.-14.5. ( So,Ne )– Boj družin  - oddílový přebor v tábornickém desetiboji. Zlatodůl Roudný u Louňovic pod Blaníkem. Nocleh již v přírodě.

 

27.-28.5. ( So,Ne ) Do hor – díky spojení Aprílovky a JVLS nám zbyl jeden volný termín – chceme na Sněžku a dále do Krkonoš či Jizerských hor.

                Levná doprava do Liberce. Odjezd možná již v pátek. Trasa bude včas upřesněna i s ohledem na horší možnost noclehu v Národním parku.

 

9.-11.6. ( Pá-Ne )  Kolovka tentokráte na jihozápad od Prahy – Skryje, hrad Krakovec, Hromnické jezírko, Křivoklátsko, Brdy.

                Možnost zkrácení dle sil účastníků, k zapůjčení oddílová kola i přilby. Zkuste jet, je to stejně pěkné jako na lodích!!

 

23.-25.6. ( Pá-Ne ) Jaxi-taxi  (Jak si usteleme, tak si lehneme ) - pracovní výprava na tábořiště v Pokřikově. Sekání a hrabání louky a počátek stavby

 tábora. Povinná pro všechny účastníky tábora !!! Rádi přivítáme i bývalé členy.

 

IV.  DALŠÍ AKCE

4.3. ?? ( So )  Šibřinky (maškarní taneční zábava) – po obědě  (14-16) dětské, od 19 hodin pro dospělé  – i Vás, rodiče, srdečně zveme.

21.-23.4. ( Pá-Ne )  Závody v gymnastice, atletice, plavání a šplhu – přebor Prahy (pouze vybraní závodníci).

19.-21.5. (Pá-Ne)  Finále ZZZ – pouze pokud některá z našich trojic postoupí ze župního kola (je to dost pravděpodobné)

1.6. ( Čt ) Dětský den – hlavním pořadatelem JILM. V parku - okolí louky U studánky. Příprava, program (27 soutěží), úklid. 15-19 h. Okolo 200 dětí!!

1.-6.7. (So–Čt) XIV. Všesokolský slet – doufejme, že jarní župní secviky nenaruší náš plánovaný výpravový program – případné změny včas ohlásíme.

6.7. (Čt) Zakončovací posletový táborák – vyhlášení docházky a celoroční soutěže, písničky, zhodnocení sletu – zahrada sokolovny 19-21.

 

V.  TÁBOR    7.– 30.7.2006 stejně jako loni u Pokřikova.

Sraz na tábor se předpokládá v pátek 7.7. dopoledne. Během pátku, soboty a neděle by se  vše postavilo, v neděli večer by byl zahajovací táborák.

Od pondělí pak běžný táborový program. V sobotu 29.7. zakončovací táborák, v neděli pak balení a odpoledne odjezd domů. V sobotu či neděli by dorazila Káňata a dalších 14 dní by měla svůj tábor. Pro jilmáky je výhodou, že nemusí na konci svého tábora nic bourat, avšak po Káňatech to již udělat musíme. Proto již teď prosíme rádce a podrádce, aby počítali s bouráním tábora o víkendu 11.-13. srpna . Díky.  Rádi uvítáme i 2 ochotné rodiče s větším autem, kteří by převezli táborové vybavení a jídlo na tábořiště.                                     Celkem 24 dní, předběžná cena 2750 Kč.

Podsadové stany, tee-pee, krytá kuchyň a jídelna, vlastní příprava jídla. Podrobnější informace (včetně místa a popisu tábořiště, nutného vybavení, přesného srazu a návratu, atd.) v dopise koncem května. Kromě toho začátkem června informativní schůzka pro rodiče nováčků.

 

 

4.1.2006                                 S přáním všeho nejlepšího do roku 2006                                                                        Jiří Novák ( Jirkan ), vedoucí                                                                                                                                                                                                                                                    

Tomáš Novák ( Mišina )  721 865 873             Vít Jakoubek  ( Vítek )   284 688 227 , 732 733 687                              tel. 2 6610 9756 ( 700 – 1530 )  , 602 284 198

Jan Přech (Řek) 2 8384 1072 , 607 288 081     Pavel Lávička (Ledňáček) 2 8482 2487 , 731 527 267

             

 

O  D  P  O  V  Ě  D  N  Í       Ú  S  T  Ř  I  Ž  E  K  (prosíme vyplnit a obratem poslat po synovi zpět vedoucím – díky)

 

1)       Připomínky, návrhy a námitky k dopisu, datům, programu, zaměření oddílu, apod. :

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2)       Předběžně přihlašuji svého syna …………………………  na letní tábor Jilmu v termínu pátek 7.7. – neděle 30.7. 2006.

 

 

Datum :                                                                                                                                               Podpis :

 

 

 

 

O  D  P  O  V  Ě  D  N  Í       Ú  S  T  Ř  I  Ž  E  K  (prosíme vyplnit a obratem poslat po synovi zpět vedoucím – díky)

 

1)   Připomínky, návrhy a námitky k dopisu, datům, programu, zaměření oddílu, apod. :

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2)   Předběžně přihlašuji svého syna …………………………  na letní tábor Jilmu v termínu pátek 7.7. – neděle 30.7. 2006.

 

 

Datum :                                                                                                                                               Podpis :

 

 

 

 

O  D  P  O  V Ě  D  N  Í       Ú  S T  Ř  I  Ž  E  K  (prosíme vyplnit a obratem poslat po synovi zpět vedoucím – díky)

 

1)   Připomínky, návrhy a námitky k dopisu, datům, programu, zaměření oddílu, apod. :

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2)   Předběžně přihlašuji svého syna …………………………  na letní tábor Jilmu v termínu pátek 7.7. – neděle 30.7. 2006.

 

 

Datum :                                                                                                                                               Podpis :