PŘEDTÁBOROVÝ DOPIS JILMU 2005

Základní informace o táboře a předtáborových výpravách

 

Sraz pořadatelů 14:45 v sokolovně, transport potřebného vybavení na louku, příprava soutěží, 16:30-19:00 pořadatelství u jednotlivých stanovišť, pak úklid a stěhování věcí zpět do sokolovny do 19:30. Možno přijít i později, každá ruka bude dobrá.

 

Trasa :  Pátek – vlakem do Pardubic, kolmo pak Dolní Ředice, Vysoké Chvojno (cca 20 km)

Sobota – Borohrádek, Choceň, Potštejn, Častolovice, (cca 90 km)

Neděle – Dobruška, Opočno, Třebechovice, hradecké lesy, Sezemice, Pardubice  (cca 70 km)

            Trasu lze upravit dle sil účastníků.

Veškeré věci nutno zabalit na kolo ( do brašen a na nosič)  - spacák, celta, igelit, baterka, jídlo, pití, náhradní duše, pumpička, lepení, nářadí, KPZ, BPP, pláštěnka, peníze, ......).  Pět oddílových kol (s nosiči) k zapůjčení – jet mohou opravdu všichni.

 

SRAZ : pátek 10.6. v 17:15 na Palmovce u synagogy, odjezd kolmo na nádraží Praha – Libeň a vlakem v 17:45 do Pardubic.

NÁVRAT : v neděli 12.6. vlakem z Pardubic (17:11) na Prahu-Libeň (19:00) a kolmo na Palmovku – cca 19:15.

         V případě špatného počasí či rychlejší jízdy návrat o hodinu dříve. Jízdné za celou výpravu pro člověka i s kolem cca 125,- Kč.

 

 

( program a zásady tábora, potřebné vybavení, dotazy ) – vhodná zejména pro rodiče nováčků

 

Jak již asi víte, bude letos oddíl tábořit na novém místě u Skutče (katastrálně je to území Radčic u Skutče, blíže je to však do Pokřikova).

Ne, že by se nám ve Velharticích nelíbilo, ale vždy po 3 letech měníme tábořiště za nové, neokoukané.

Tábořiště v Pokřikově je na louce o velikosti 0,5 ha,  která je ze tří stran obklopena lesem, po jejím okraji  tečou dva malé potůčky, rybník je asi 200 metrů od louky na větším potoce (Žejbro). Na vlak je to asi 2,5 km do Pokřikova, tam budeme i nakupovat a jezdit pro pitnou vodu. Lékař je ve Skutči, nemocnice v Chrudimi.

Protože tábor se nám sám nepostaví, musíme se o to nějak přičinit. A tak nás jako každý rok čeká Předtáborová pracovní výprava – Jak si usteleme, tak si lehneme. Větší část nám letos zabere stěhování táborového vybavení z Velhartic do Pokřikova (pátek večer, sobota), neděli pak věnujeme prvním pracem na novém místě – sekání a hrabání louky, kopání jam, úklid dovezených věcí, atd.

Tedy spousta práce, na které by se určitě měli podílet všichni, že?

Proto je Pracovka povinná pro všechny účastníky tábora.

Vlastní tábor (6 stanů, 3 týpka, kuchyň, zásobák, táborová brána, zábradlí, stožár, dřevník, seník, latrýna, odpadovka, ...) se bude budovat až první dva dny tábora. Kromě toho se bude budovat i tábor Káňat – 50 metrů od našeho na vedlejší menší louce (2 týpka, 6 stanů – ostatní vybavení společné) – ta přijedou 9.7.

Vděčně přivítáme i pomoc rodičů, a to zejména při odvozu oddílových věcí a potravin levně nakoupených ve velkoobchodu na tábor

( čtvrtek 30.6.), případně 24.7. při odvozu části vybavení zpět do Prahy. Nabízí-li se někdo z rodičů, nechť mne prosím kontaktuje - díky. Nejlépe větší dodávka typu Ford Tranzit apod. Podrobnosti domluvíme později, neboť i Káňata  nabízejí auta a vše se musí zkoordinovat.

Tábor se pak bude za pomoci Káňat bourat poslední dva dny tábora.

 

·       Předtáborová pracovní výprava 24. – 26.6. 2005

Sraz v pátek 24.6. v 1630 na Palmovce u synagogy, odjezd auty (osobák a 8 místný mikrobus) do Velhartic (cca 19:00). Dospělí a další starší pomocníci vlakem z Prahy-hlavního v 16:20 přes Plzeň 18:00/18:10 a Klatovy 19:11/19:25 do Malonic 19:58 nebo v 18:20, 20:00/20:07, 20:54/21:10, 21:57. Večer a v sobotu ráno přesun stavebního dřeva z táborové louky ke stodole do Tajanova. Okolo 10:00 příjezd náklaďáku, na který se naloží veškeré táborové vybavení ze stodoly i stavební dřevo. Po naložení přesun do Pokřikova (opět auty či vlakem) a vyložení náklaďáku – doufejme, že řidič bude ochoten po polní cestě dojet až 25 metrů od táborové louky . V neděli pak rovnání věcí, sekání a hrabání louky, kopání jam, úprava potůčků, atd.  

S sebou běžné věci na dvoudenní výpravu, zvláště pak sekera, pracovní oděv a rukavice, pláštěnka, vůle tvrdě a dlouho pracovat.

Návrat v neděli vlakem z Pokřikova v 17:20  přes Pardubice na Prahu-Libeň  19:55,  Palmovka 2015.

( Pozdní návrat snad nebude při již uzavřené klasifikaci a blížících se prázdninách na obtíž).

Jízdné (rozpočítáme vlak i benzín do aut rovnoměrně na počet účastníků) cca 200,- Kč.

Platbu za náklaďák – bude to okolo 10 000,- Kč “zatáhneme” z oddílových úspor (šípky, sběr) a z táborových peněz Jilmu i Káňat.

Část věcí ( spacák, matrace, ešus, sekera, boty, suché oblečení, ... - ne vlhké věci a jídlo )  bude možná možno ponechat v Pokřikově do tábora (pokud najdeme ochotného domorodce, majitel louky totiž nebydlí v místě).  O to pak bude lehčí batoh na tábor.

 

PROSBA : Hledáme někoho, kdo by byl ochoten pohlídat věci složené na louce od nedělního večera 26.6. do našeho čtvrtečního příjezdu 30.6. večer.                                                                                             

                    

T Á B O R

Termín: čtvrtek 30.června – neděle 24.července  -  25 dní  

Cena.: 2500 Kč  - zaplatit nejlépe v hotovosti v matrice Sokola, případně složenkou (jako var.symbol použít rodné číslo syna !!)

či převodem na účet (informace na tel. 284825135 – kancelář Sokola  Libeň) do 24.6.!

Pokud složenku neupotřebíte, prosíme o její vrácení.

Místo: Pokřikov - louka u potůčků na okraji lesa, rybník 200 m , obchod, pitná voda, poštovní schránka, železniční zastávka v Pokřikově

(2 – 2,5 km), lékař a větší obchody ve Skutči 8 km, nemocnice v Chrudimi (25 km)

Ubytování: podsadové stany s podlážkou, pro starší tee-pee.

Stravování: 5x denně , vlastní příprava jídel , krytá kuchyň a jídelna , pitná voda z místního vodovodu.

Adresa:  Letní tábor Sokola Libeň , prodejna Pokřikov , 539 72 pošta Raná.

Kapesné: doporučujeme cca 200 Kč ( sladkosti, občerstvení na výpravách, apod. ).

Na srazu odevzdat: -- průkazku zdravotní pojišťovny, očkovací průkaz, bezinfekčnost (s datem 29.nebo 30.6.2005), (ostatní informace - jméno, rodné číslo, spojení na rodiče v době tábora ( hlavně telefon ), případné poznámky - alergie, astma, užívané léky, apod. a prohlášení rodičů o zdravotní způsobilosti syna zúčastnit se tábora vyplnit na přihlášce, která je přílohou tohoto dopisu. Přihlášku odevzdat do 15.6.2005 – děkuji) a slevenku (viz vybavení)

SRAZ : čtvrtek  30.června  v 1730  na Palmovce u synagogy,

Odjezd v 18:12  vlakem z nádraží Praha-Libeň přes Pardubice do Pokřikova (20:58). Pak 2,5 km pěšky na tábořiště. 

Doprava batohů bude zajištěna mezi Pokřikovem a tábořištěm.

(V půlce června bude změna jízdních řádů – případné změny oznámíme písemně.)

NÁVRAT : neděle 24. července , odjezd vlakem z Pokřikova v 16:23  přes Pardubice do Prahy-Libně 18:37, Palmovka  19:00 .

Po dobrých zkušenostech z let minulých stanovujeme letos opět oficiální dobu trvání tábora od čtvrtka 30.6. 21:30 do neděle 24.7. 15:30 . Pozdější nástup či dřívější návrat není s ohledem na společný program všech účastníků možný - děkujeme.   

Pokud se někdo hodlá dopravit na nebo z tábora individuelně, nechť to dá včas vědět.  

Jízdné : 2x cca 60 Kč bude pravděpodobně hrazeno z táborových peněz.

Jídlo :  každý vlastní na čtvrtek večer a celý pátek, kompletní táborové stravování začne sobotní snídaní a skončí nedělním obědem

a balíčkem na cestu.

 

Program:  ve čtvrtek přespání v lese, v pátek a sobotu stavba tábora a zabydlení, v sobotu večer zahajovací táborák, od neděle pak běžný program. Kromě činností nutných k přežití -  vaření, hlídky, nákupy, dovoz pitné vody, mytí nádobí, palivové dřevo, ....

je součástí programu i zdokonalování se v tábornických dovednostech, lovení 8 bobříků, pokračování celoroční hry Ulukitkan, lesní, luční, denní i noční hry, matche v kopané, softu, ufíjené a ragby, táboráky, čítandy, zpívandy, každodenní koupání v blízkém rybníce, 3 táborové výpravy, učení se samostatnosti, spolehlivosti, rozhodnosti, soužití s ostatními kamarády,…

         

VÝBAVA : ( zabalit do krosny nebo velkého batohu ) - spacák, nafukovací matrace ( karimatka ), spací oděv, deka nebo celta, lžíce, kompletní ešus v obalu, škrabka na brambory, utěrka na ešus, čutora, chlebník nebo malý batoh, hygienické potřeby ( mýdlo, 2x ručník, kartáček a pasta, hřeben ), mapa  KČT č.47, baterka s náhradní žárovičkou a bateriemi, provazy ( prádelní šňůra a tenčí provázek ), sekera v pouzdře, zavírací nůž, otvírák na konzervy, hodinky, zelená oddílová košile s náležitostmi, kalhoty a kraťasy "mezi lidi", svetr, větrovka,

trička a tepláky "do lesa", plavky, čepice, pláštěnka, trenky, ponožky ( i teplé ), kapesníky, 2-3x tenisky, pohodlné boty na výlety, holinky, staré plátěnky do vody, igelitové sáčky, zpěvník, pracák s táborovou 17, KPZ, BPP, uzlovačka, papíry ( blok, sešit ), propiska, tužka, štípačky, doklady, průkazka na slevu ve vlaku a autobusu (jakákoliv, kde je fotka a věk – tramvajenka, apod.), peníze, igelit 1x2 m, pracovní rukavice, sirky, svíčky, členská značka, šití ( jehla, niť, knoflíky ), signalizační praporky, váček s platidly, osobní razítko.

Toto vybavení považujeme za povinné a počítáme s ním při přípravě programu tábora !!!

Zaměnitelné věci doporučujeme označit ( stačí táborovým číslem - nováčci jej obdrží na pracovce. )

Další doporučená výbava ( zejména pro starší členy ): pilník, brousek, dláto, klíč 13, hřebíky, nůžky, gumičky, spínací špendlíky, lepidlo, pastelky, kniha, hudební nástroj.  Další vybavení dle uvážení rodičů a táborníků.

Na družinu:  2x metr, 1x nebozez, 1x buzola, družinové mapy KČT 1:50000 (družiny obdrží před táborem) .

 

Případné návštěvy rodičů (1x za tábor ) jsou možné o víkendech ( ve všední den hrozí nebezpečí nepřítomnosti oddílu v táboře ), ale program tábora běží dále. Přístup do tábora dle níže uvedeného plánku.    

 

24.5.2005                                                   Hezké léto Vám i Vašim synům přeje                       Jiří Novák ( Jirkan ),vedoucí 

 

Jakékoliv dotazy na telefonu -  2 6610 9756  ( 700 – 1530 - zaměstnání )  ,    602 284 198 

případně  721 865 873 Tomáš Novák (Mišina)  ,  732 733 687 Vít Jakoubek (Vítek)