T.J. SOKOL Praha - Libeň

Sdílet on Facebooku


Jarní Výlet Libeňského Sokola (JVLS)

tradiční celojednotový výlet spojený také s kvalifikací na přebor ČOS v Zálesáckém Závodu Zdatnosti


Datum konání:

18.4.2009

Pořadatel - oddíl:VEVERKY a JILM

    38. Jarní Výlet Libeňského Sokola

                                    aneb 27. sraz v přírodě pražského „třížupí“
 
18. dubna 2009               Čelákovice
 
Vážení rodiče, stejně jako každé jaro (a podzim) zveme nejen jilmáky a Káňata, ale i ostatní děti na tradiční společný výlet.
Toto pozvání se týká samozřejmě i Vás - rodičů, prarodičů, sourozenců, kamarádů, přátel. Tentokráte zamíříme do Polabí, konkrétně na louky a do lesů kousek na sever od Čelákovic. Program včetně župního kola Zálesáckého Závodu Zdatnosti letos připravujeme sami.
 
SRAZ všech zájemců v sobotu 18.4. 2009 v 7:30 na Palmovce u synagogy, pak přesun tramvají na nádraží Praha-Vysočany, odkud nám v 7:59 odjíždí vlak do Čelákovic (8:18). Jízdné – s tramvajenkou cca 12,- na jednu cestu, bez ní cca 30,-Kč za jednu cestu.
Spáči mohou jet samostatně o hodinu později (vlak z Vysočan v 8:59, Čelákovice 9:18) a sejít se s námi na místě srazu (viz dále).
 
S sebou : kromě dobré nálady, jídla (oheň bude k dispozici celý den), pití a peněz na jízdné (cca 2x 12,- nebo cca 2x30,-) i 10 Kč na účastnický poplatek a dále obuv a oblečení dle počasí, pláštěnku, papír, tužku, tenisák, plavky, ručník, čepici, ešus, hygienické potřeby, mapa KČT 17, ...
 
Program : Po vystoupení z vlaku projdeme Čelákovicemi k tvrzi a kostelu a po žluté značce přejdeme přes zdymadlo řeku Labe. Okolo 9:00 se u restaurace Grado zájemci o Modrou stuhu vykoupou na koupališti Grado – slepé rameno Labe s písčitým dnem a čistou vodou.
Po žluté značce (pozor na značení) budeme pokračovat chatovou osadou k lávce přes slepé rameno a za ní další chatovou osadou k rezervaci lužního lesa zvaného Lipovka. Projdeme lesem, dostaneme se na louku, zahneme vlevo a stále po žluté turistické značce se po okraji louky dostaneme na místo, kde žlutá značka opět vstupuje do lesa – a to je místo srazu.
Začátek srazu v 10 hodin, 10 minut společným nástupem, písnička, představení jednot, organizační věci, vyhlášení Pamatovačky, Jazykohrátek a Vaření – ovocný pohár (účastníci si donesou svoje ingredience). Následovat bude společná hra a pak už se program bude lišit. Účastníci Zálesáckého Závodu Zdatnosti půjdou cca v 11:30 na ohně a po nich v cca 12:30 na start okruhu a zdravotnictví. Konec ZZZ by měl být dle počtu přihlášených trojic okolo 15:00. Kategorie : starší žactvo – ročník 1995-1998 (mohou i mladší, ale musí mít alespoň základní znalosti), dorost 1992-1994.
Pro malé děti od 3 do 8 (až 10) let bude připraveno Mini ZZZ (uvítáme pomoc rodičů při organizaci). Pro ostatní (a po skončení mini ZZZ i pro malé děti) budou po celý den průběžně probíhat různé malé hry.
Stravování zcela individuální, po celý den bude k dispozici oheň udržovaný pořadateli.
I letos se samozřejmě budou rozdávat Pamětní lístečky pro všechny účastníky a Modré stuhy pro ty, kteří se ráno smočí v Gradu.
Zakončení srazu a Návrat : Vyhlášení výsledků ZZZ a soutěží a zakončení srazu přibližně v 17:00 - 17:30, pak odchod (3 km) zpět do Čelákovic na vlak (18:34), který nás doveze do Vysočan (18:53) a tramvají pak na Palmovku (19:10). Individuálně je opět možno odjet o hodinu dříve (vlak z Čelákovic v 17:34 je ve Vysočanech v 17:53).
 
Zálesácký Závod Zdatnosti – závod trojic (klučičí, holčičí i smíšené)-určeno spíše pro členy našich turistických oddílů, ale budeme rádi, zúčastní–li se za Libeň i další zájemci z řad žáků i žákyň. S sebou pružné obinadlo, sirky, ostrý nůž, sekeru, papír, tužku. Klasické disciplíny – topografie, uzlování, signalizace, oheň, zdravotnictví, sekera a nůž, strom, překážky, strefovačka, šošonský běh, přírodniny, vlastivěda, šití. Vítězové župy v obou kategoriích postupují do celostátního finále 22.-24.5.2009.
 
Jilmáci a případní zájemci z řad starších žáků a dorostenců se po zakončení srazu přesunou asi 3 km do Káraného, kde je v jednání nocleh v chatě. V neděli pak hry v okolí Káraného a Lázní Toušeň. Návrat vlakem z Toušeně v 17:09 do Čelákovic, přestup na vlak v 17:34 do Vysočan (17:53), Palmovka 18:15.
V záloze je nocleh v chatě v Jirnech (večer přesun vlakem z Čelákovic do Zelenče a pěšky asi 3 km do Jiren). V neděli pak Klánovický les a navečer buď odjezd vlakem z Klánovic 17:32 na Libeň 17:48, Palmovka 18:15, nebo pěšky dojdeme až na Černý
Most a odtud metrem na Palmovku (18:15).
S sebou navíc spacák, karimatku, baterku, spací oblečení, přezutí do chaty, jídlo a pití na neděli.
 
23.3.2009                                            Na setkání se všemi libeňáky se těší                   Jiří Novák ( Jirkan) , náčelník (602 284 198)
 

Součásti dokumentu:

(c) 1999-2022 T.J. Sokol Libeň, Zenklova 37, Praha 8, kontaktujte nás