T.J. SOKOL Praha - Libeň

Sdílet on Facebooku


Loďovka


Datum konání:

28.-29.5.2011

Pořadatel - oddíl:VEVERKY a JILM
Město:Otava

 

LOĎOVKA " 2011 " -  Otava -  informace o vodácké výpravě :  sobota 28.5. - neděle 29.5.  

Zájemci nechť se neprodleně hlásí u Řeka – počet míst omezen.  Přednost mají Jilmáci a cvičitelé. Hlaste se pouze v případě vážného zájmu.

 

Po loňské klidné a meandrovaté Lužnici vyrážíme letos na vodácky zajímavější řeku Otavu. Čekají nás 2 dny plavby po mírných peřejích a množství sjízdných jezů, na kterých se můžeme v případě zájmu i zdržet. Poplujeme z Anína do Střelských Hoštic, nebo Katovic.

 

Trasa: V sobotu příjezd do Anína (Šumava) a plavba přes Sušici pod Rabí (cca 21 km), kde bude nocleh a v neděli dojezd do Katovic (21 km).

Sraz: v sobotu v 7:00 na Palmovce u synagogy, přesun metrem na Smíchovské Nádraží a autobusem (7:50) přímo do Anína (10:25). Kdo má vlastní barel, vezme mu ho auto od sokolovny (dodat do pátku do večera do sokolovny k sokolníkovi).

Kdo barel nevlastní, nechť si věci zabalí do batohu do vlaku a přebalí si je do erárních barelů až u řeky.

Někteří pojedou auty - upřesní se na základě počtu aut a účastníků loďovky. Sraz operativně u sokolovny. Doložení lodí, pádel, sedaček, vest a barelů a pak odjezd do Anína.

Návrat: v neděli z Katovic (16:02) Prahu – Na Knížecí (17:55) na Palmovku 18:30.

Batohy a lidé opět vlakem, barely (soukromé i erární) a pár lidí zase vezmou auta. Věci se vyzvedávají v neděli u sokolovny.

Program: Po příjezdu do Anína přebalení do barelů, rozdělení lidí do lodí a odjezd. K večeru příjezd pod Rabí  - oheň, večeře, kytara. V neděli dojezd do Katovic. Tam ukončení plavby, zabalení, naložení lodí a odjezd busem do Prahy. Lodě na vozíku i s barely k sokolovně.

Na základě počasí, rychlosti či pomalosti řeky nebo vodáků se program může mírně pozměnit.

Cena: - cca 400 Kč  - zahrnuje jízdné autobusem či autem (tam i zpět), zapůjčení kánojí a barelů dle počtu zájemců, dopravu lodí a koupě benzínu do dvou aut a poplatky za tábořiště či vstupné. Bude rozpočítána přesně dle počtu účastníků.

S sebou: Běžné věci na dvoudenní výpravu - spacák, celta nebo stan, igelit, spací oblečení, ešus (na dvojici), baterka, zpěvník, jídlo a pití, čutora, plavky, ručník, náhradní oblečení, pláštěnka, čepice, lodní obuv, peníze na občerstvení (cca 100Kč), doklady, KPZ, BPP, lžíce, nůž, ....

--  ke každému malému háčkovi máme zkušeného zadáka, pro 14 nejmenších jsou připraveny plovací vesty.

--  promokavé věci zabalit vodovzdorně (stačí do igelitových pytlíků, ale lepší by byl barel – kdo má) pro případ nedobrovolné koupele – věci si vezeme

    v lodích. K dispozici bude jeden erární 50 litrový barel pro každou loď.

--  případné odhlášení z výpravy provést do čtvrtka 26.5. do 1800 na tel. 607 288 081 – pak se již lodě půjčují a kupují místenky!   

Pokud se někdo z přihlášených nedostaví na výpravu bez včasné omluvy zaplatí plnou cenu.

--  pro připevnění lodí potřebujeme spousty "gumicuků" - máte-li, dodejte je prosím do čtvrtka 7.5. (označte si je pro snadné  nalezení po výpravě) – díky.

--  uvítáme pomoc při nakládání lodí v pátek cca v 17:00 v garáži za sokolovnou.

 

18.5.2010                                            S přáním dobrého stavu vody a pěkného počasí                           Řek  Jan Přech   (607 288 081)



Vložil: Jan Přech dne: 22.05.2011

(c) 1999-2022 T.J. Sokol Libeň, Zenklova 37, Praha 8, kontaktujte nás