T.J. SOKOL Praha - Libeň

Sdílet on Facebooku


Podzimní Výlet Libeňského Sokola

Výlet pražského trojžupí do okolí Jíloviště a Všenor


Datum konání:

6.10.2012

Akce určena pro:rodiče s dětmi, předškolní děti, mladší žáci, mladší žákyně, starší žáci, starší žákyně, dorostenci, dorostenky, muži, ženy, senioři, seniorky
Adresa:Všenory, Jíloviště
Město:Všenory, Jíloviště

45. Podzimní Výlet Libeňského Sokola    aneb 34. sraz v přírodě pražského „třížupí“       6. října 2012      Jíloviště a okolí

             Vážené   žactvo a dorostenectvo, vážení  rodiče a všichni členové a příznivci libeňského Sokola!

Letní tábory již máme za sebou, ale pobyt v přírodě nás zdaleka neomrzel a proto rádi přijímáme pozvání Sokola Zlíchov  na tradiční podzimní  sraz v přírodě. Tentokrát pojedeme do okolí Jíloviště a Všenor a vystoupáme na vrch Kámen (414 m.n.m.).  Ani letos se neopomeneme po cestě  vykoupat (to abychom dostali Modrou stuhu), můžeme se těšit jako jiné roky na společnou píseň, Jazykohrátky, Pamatovačku, Vaření a kromě pozorování podzimní přírody i na řadu her. Někteří pak přespí v přírodě do neděle a výlet si ještě prodlouží, někteří se v sobotu večer vydají domů. Tato akce je určena vskutku pro všechny – proto neváhejte s sebou vzít rodiče, prarodiče  a všechny možné přátele  a kamarády! 

SRAZ : v sobotu 6.10. 2012 v 8:30 na Palmovce u synagogy, pak pojedeme metrem B na Smíchovské nádraží, odkud v 9:20 jede vlak do zast. Černošice –Mokropsy (9: 36).                                                                                                                                                                            

S SEBOU: jídlo a pití na celý den (voda nebude k dispozici), peníze na jízdné (cca 70 Kč) a 10 Kč na účastnický poplatek a dále obuv a oblečení dle počasí, pláštěnku, papír, tužku, plavky, ručník, čepici, šátek, provázek (2 metry /os),sirky, mapa KČT č. 36, potřeby na Vaření       (viz dále).                                                            

PROGRAM: 10:10 (u mostu) zahajovací houf, následně terénní výstup k vyhlídce nad řekou; v 11:11 společný nástup na louce směrem k Jílovišti (kdo tu je, píseň, co bude dál), pak hříčka a přesun  na Modrou stuhu. Kolem 13:30 oběd (s ohněm se počítá) a přesun k vrcholu Kámen (414 m n.m.). Asi  v 16.:30 ukončení a odchod na vlak. (Pěšky půjdeme asi 7 km.)                                                                            Vaření doznává letos zásadní změny: každý oddíl na místě vyrobí své oblíbené jídlo a nabídne ostatním; polotovary dovoleny. Pak dáme ochutnat ostatním. 

NÁVRAT:  vlakem ze  Všenor  (17:19) na Prahu- Smíchov  (17:38). Na Palmovku dorazíme cca v 18:20h.

RŮZNÉ: přímo k nástupové louce jede též BUS 317 či 321 ze Smích.nádr., odj. 10.00, 10.30, zast. Jíloviště, hl.silnice; od zast. busu po modré (směr Kazín) na rozlehlou svažitou louku, záhy odbočka vlevo polní cestou šikmo dolů k velké solitérní bříze (nástup u ní).

 Jilmáci a případní  další zájemci z řad staršího žactva a dorostenectva (které mezi sebou velmi rádi uvidíme)  jedou na 2 dny: večer je čeká táborák, přespí pravděpodobně ještě venku (v případě nepřízně počasí pod střechou či ve stanech) a v neděli si užijí podzimní přírody se spoustou her a obědem na ohni. Návrat na Palmovku kolem 18h.
S sebou navíc spacák, igelit pod sebe, baterku, spací oblečení, jídlo a pití na neděli, jilmáci zpěvník, KPZ, BPP, uzlovačku a celtu. Další informace u vedoucích Jilmu- pokud např. nemáte spacák, není problém si ho vypůjčit, stejně tak celtu. Poradíme třeba i s výběrem jídla na výpravu apod..

        10.9.2012                 S přáním pěkného počasí se na setkání  těší  za libeňský Sokol        Vít Jakoubek (Vítek), (732733687)



Vložil: Jan Přech dne: 30.08.2012

Součásti dokumentu:

(c) 1999-2022 T.J. Sokol Libeň, Zenklova 37, Praha 8, kontaktujte nás