T.J. SOKOL Praha - Libeň

Sdílet on Facebooku


Zimní táboření Jilmu 2014

Expedice na Králický Sněžník


Datum konání:

25.-26.1.2014 6:25 - 19:20

Přihlášky do:20.01.2014
Pořadatel - oddíl:VEVERKY a JILM
Město:Králický Sněžník

Zimní táboření 25. - 26. 1. 2014

Po úspěchu loňského zimního táboření ve srubu u Votic, ke kterému jsme se dopravili na běžkách a sněžnicích, jsme se rozhodli navázat podnikem, který nás zavede do jednoho z krásných koutů naší vlasti na Králický Sněžník. Sněžnice dávají oproti pěší chůzi nebo lyžím obrovskou svobodu, protože se na nich dá jít sice pomalu, ale nejkratší cestou nebo do míst, kam normálně dostat nedá. Místa, kde se budeme pohybovat vedoucí znají z podobné zimní expedice.

Jelikož jedeme daleko a ani zapůjčení vybavení a chaty není zadarmo, bude členům platícím oddílové příspěvky oddíl přispívat.

Zúčastnit se mohou i mladší členové – zúčastní se dost velkých, abychom jim případně pomohli.

Kam jedeme? Králický Sněžník. Máme zapůjčenu loveckou chatu Hubertka v úbočí hory Souš ve výšce 1130 m n. m.

Co nás čeká? Snad bude sníh, abychom si mohli užít zimních radovánek, ale také si vyzkoušeli něco nutného k přežití v zasněžené krajině. Ujdeme asi 2 x 9 km s batohem na zádech (od vlaku a na vlak), (větší) část cesty na sněžnicích (bude-li sníh). Večer se ohřejeme u teplých kamen, něco si zazpíváme a nebude chybět „náčelník ztratil mokasín“. Spíme v lovecké chatě na válendách.

Sraz a odjezd: Sobota 25. 1. 2014 na Palmovce 6:25. Přejezd na hlavní nádraží a odjezd vlakem (7:11) do Zábřehu na Moravě, Hanušovic a Podlesí (10:19), odkud budeme stoupat do hor.

Návrat: Neděle 26. 1. 2014 vlakem z Vysokých Žibřidovic 15:40 na hlavní nádraží 18:53 a Palmovku cca 19:20.

S sebou: teplý spacák (v chatě nebude mráz, ale přes noc teplota klesne na cca 5 – 10°C) nepromokavé boty (pohorky), vhodné oblečení (viz. dále), čepice, šátek/šála !, 2x rukavice, náhradní ponožky a teplé ponožky, zpěvník, baterka, hygienické potřeby, pracák, KPZ, BPP, jídlo, klobásu, bramboru a cibuli na lovecký guláš k večeři, peníze,velký ešus na dvojici, nůž, lžíce, lyžařské sjezdové hůlky (nebo teleskopické; kdo nemá, ať se ozve), svíčka (normální na svícení – ne dortová!), termoska teplého čaje (0,75 l), pláštěnka/nepromokavá bunda.

Peníze: platící oddílové příspěvky: 350 Kč, ostatní: 450 Kč (zahrnuje dopravu, půjčení sněžnic, půjčení chaty).

Různé praktické rady: Pití – počítáme s tím, že bude mráz. Brát si tedy vodu v PET lahvi nemá smysl – zmrzne (hodí se jedině na cestu vlakem). Termoska s čajem na den vystačí, večer čaj uvaříme (kousek od chaty je pramen). Oblečení – ne málo, ne moc! - Nedoporučuji těžkou zimní bundu, je vhodnější mít nějakou neprofouknutelnou určenou k aktivnímu pohybu, pod ní více vrstev – rolák, tenkou, silnou flísku, které dle potřeb (po cestě do kopce) můžete snadno vyslíct. Náhradní oblečení – stačí náhradní podvlíkačky nebo tenké tepláky, 1-2 trička nebo roláky a náhradní ponožky. Vše si neseme na zádech.

Ohled na počasí: Uvedený dopis počítá s tím, že bude dostatek sněhu a mráz. V případě, že sníh nebude, akce se uskuteční, ale půjdeme pěšky a bude levnější o půjčovné sněžnic.

Závěrem prosím o vrácení přihlašovadla, jelikož je třeba rezervovat sněžnice nejpozději do 20. 1. 2014. Po tomto datu řešíme již jen náhlá onemocnění a jiné výjimky.

Za Jilm se těší Řek (607 288 081, jilm@sokol-liben.cz) a Ledňáček

 

PŘIHLAŠOVADLO na zimní táboření 2014

 

Závazně přihlašuji syna ................................................ na zimní táboření 2014 na Králickém Sněžníku v termínu 25. – 26.1.2014.

Datum:                                                                                            Podpis:

 

Pokud se syn nemůže zúčastnit, dejte prosím vědět proč; pomůže nám to při dalším plánování akcí Jilmu. 



Vložil: Jan Přech dne: 08.01.2014

Součásti dokumentu:

(c) 1999-2022 T.J. Sokol Libeň, Zenklova 37, Praha 8, kontaktujte nás