T.J. SOKOL Praha - Libeň

Sdílet on Facebooku


Jarní Výlet Libeňského Sokola

spojený se srazem v přírodě pražského třížupí a oblastním přeborem ZZZ


Datum konání:

8.-9.4.2017

Akce určena pro:rodiče s dětmi, předškolní děti, mladší žáci, mladší žákyně, starší žáci, starší žákyně, dorostenci, dorostenky, muži, ženy, senioři, seniorky
Pořadatel - oddíl:Káňata, VEVERKY a JILM
Kontaktní osoba:jilm@sokol-liben.cz
Město:Lučice

Sokolky a Sokolové, nazdar,

 

zveme Vás na jarní sraz v přírodě pražského třížupí, který se uskuteční 8. až 9. 4. 2017.

 

Pojedeme na současné tábořiště Turistického oddílu JILM v Lučici u Havlíčkova Brodu. Rádi bychom letos uspořádali akci na celý víkend (sobota a neděle) a naším cílem je, aby se akce zúčastnilo co nejvíce lidí, odnesli si pěkné zážitky a třeba se i něco nového naučili. Připravujeme bohatý program pro všechny věkové skupiny na oba dny. A večerní posezení u táboráku pod jasnou hvězdnou oblohou je tou nejlepší pozvánkou.

 

Jako každý rok bude i letos součástí této akce Zálesácký Závod Zdatnosti (ZZZ). V posledních letech se příliš nedařilo uspořádat sraz tak, aby byl na celý víkend, ZZZ a obzvláště pak vyhlášení výsledků pak tedy probíhalo jen v úzkém kruhu účastníků závodu. Myslíme si, že toto je škoda. Víme, že se všichni stáváme pohodlnějšími a hledáme ulehčení, kde se dá, ale podstatou našich výletů bylo od počátku setkání lidí podobně smýšlejících a to v přírodě. Koneckonců proto jezdíme na „sraz v přírodě“.

Doprava:

Na místo je možná vlakem do Havlíčkova Brodu nebo Světlé nad Sázavou a následně pak přípojem do Lučice. Doporučený spoj je vlak, odjíždějící v  8:04 z  Prahy hl. n. (R 977 Porta coeli); k tomuto spoji budeme zajišťovat následnou dopravu na místo konání srazu z Havlíčkova Brodu nebo Světlé nad Sázavou. (Ještě upřesníme)

 

Návrat: 17:00 Havlíčkův Brod (přeprava z Lučice opět bude zajištěna).

Nocleh:

Na místě ve vlastních stanech, popřípadě v tee-pee s ohněm. Pro mladší účastníky je v jednání nocleh v chatkách v blízkém kempu U Elfa.

Zázemí:

Indiánské tee-pee, vojenský stan, velký přístřešek, velké  ohniště s roštem na vaření, potok. Voda na vaření bude k dispozici z místního vodovodu. Po celou dobu bude k dispozici teplý čaj na ohni. Bude zbudována malá latrína.

Program:

Sobota:

Po nástupu 11:00 společná hra, oběd a odpoledne nás čeká blok her pro nejrůznější věkové kategorie. Nebude chybět ani tradiční vaření (buřt guláš), Modrá stuha, Pamatovačka a Jazykohrátky. Dále pak podvečerní fotbálek a večeře. Na večer je plánován táborák a pro zájemce bude připravena noční hra.

Neděle:

Cca od 9h ZZZ.  Soutěží chlapecké, dívčí či smíšené trojice v kategoriích:

Žactvo - rok narození 2003 – 2006

Dorost - rok narození 2000 – 2002

 

Disciplíny: v okruhu cca 3 - 4 km překážky; trefovačka; transport raněného ; přírodniny - foto a obrázky rostlin a zvířat; vlastivěda - foto historických staveb a přírodních zajímavostí; topografie – značky,azimuty, práce s mapou; signalizace - luštění; uzlování - 6 základních uzlů (Ambulanční, Škotová spojka, Lodní, Dračí, Dřevařská smyčka, Rybářská spojka); šošónský běh; souhvězdí - obrázky souhvězdí; historie - otázky z historie Sokola apod.

Mimo okruh : Zdravotnictví - test, KPR; sekera a nůž - drobný výrobek; oheň - příprava ohniště a dřeva, uvaření 1L vody

Hodnocen bude čas a přípočty trestných minut za nesplnění  úkolů na trati či chyby v mimo traťových disciplinách (stejně jako při celostátním finále).

Absolutní vítěz obdrží putovní sekeru a  vítězné trojky v kategoriích a župách postoupí do celostátního finále 19. - 21. 5. 2017 v Olomouci.

 

Pro mladší věkové kategorie plánujeme „mini“ ZZZ a výlet do blízkého okolí. Dejte nám prosím vědět, máte-li zájem o pomoc při hlídání dětí v průběhu závodu.

 

Vybavení:  jídlo na 2 dny (voda bude k dispozici, na tábořišti teče potok, oblečení a obuv dle počasí, vhodnou obuv a oblečení pro běh (se sokolskou symbolikou), čepice, šátek, pláštěnka, ešus, sirky, mapa KČT č.46, nůž, papír, tužka, plavky, ručník; stan či celta s provázky, igelit pod sebe, baterka, uzlovačka, toaletní papír, hygienické potřeby.

Na trojici ZZZ: sekera v obalu, ešus, podložka na psaní, buzola

 

Různé:

Případný příjezd autem prosím konzultujte s námi předem ohledně parkování.

Srazový příspěvek 20 Kč na osobu (mecenáši vítáni). + příspěvek na přepravu z Havlíčkova Brodu

Na místě bude k dispozici oheň po celou dobu akce.

 

Nastínili jsme hodně možností a pro bezproblémový průběh příprav i celé akce potřebujeme Vaši spolupráci. Potřebovali bychom vědět odhad počtu účastníků akce, počet přespávajících na místě ve stanech (vlastní či tee-pee), zájemců o nocleh v tělocvičně či kempu atd. Vyplňte tedy prosím přiložený formulář a pošlete nám jej zpět. Děkuji.

 

Své odpovědi prosím posílejte do 16. 3. 2017 na e-mail jilm@sokol-liben.cz.

 

Děkujeme za spolupráci a těšíme se na vaši hojnou účast.

 

Za pořádající Sokol Libeň: Pavel Lávička

       (739 416 496)



Vložil: Jan Přech dne: 14.03.2017

(c) 1999-2022 T.J. Sokol Libeň, Zenklova 37, Praha 8, kontaktujte nás