T.J. SOKOL Praha - Libeň

Sdílet on Facebooku


Muzejní neděle IV - folklor a hudba

Poslední vycházka do muzea v cvičebním roce


Datum konání:

2.6.2019 13:00 - 19:30

Akce určena pro:rodiče s dětmi, předškolní děti, mladší žáci, mladší žákyně, starší žáci, starší žákyně, dorostenci, dorostenky, muži, ženy, senioři, seniorky
Pořadatel - oddíl:Vzdělavatelský odbor
Kontaktní osoba:anna.holanova@sokol-liben.cz
Město:Praha

Vycházka do muzea IV. – za folklorem a hudbou

Datum: neděle 2. června

Sraz: 13:00 u synagogy

Návrat: nejpozději v 19:30 k synagoze

S sebou: Lítačku nebo 2 lístky na MHD, peníze na vstupné (190, resp. 120 Kč – vezměte si drobné; máme několik volných vstupenek, které si podělíme), svačinu. Dětem bez doprovodu prosím dejte lísteček s číslem na rodiče, ať můžeme dát vědět v případě dřívějšího návratu.

Při poslední muzejní neděli v tomto školním roce navštívíme dva menší objekty Národního muzea. Nejprve pojedeme do Národopisného muzea Musaion, kde si prohlédneme stálou expozici lidových zvyků a výstavy Století trampingu a František Kretz-Alice Masaryková o výzdobě Pražského hradu. Procházkou Kinského zahradou se přemístíme do Českého muzea hudby. Tady projdeme výstavou Import-export-Rock’n’roll o hudbě v Československu a pokud bude čas, nahlédneme i do stálé expozice historických hudebních nástrojů a zkusíme si na některé i zahrát. Cestou zpět na Palmovku se zastavíme na nedávno otevřeném lanovém hřišti na Střeleckém ostrově.

Není třeba se na akci hlásit předem.

Těšíme se na všechny účastníky,

Vzdělavatelé Anka a Martin (anna.holanova@sokol-liben.cz, martin.kubu@sokol-liben.cz)



Vložil: Anna Holanová dne: 30.05.2019

(c) 1999-2022 T.J. Sokol Libeň, Zenklova 37, Praha 8, kontaktujte nás