T.J. SOKOL Praha - Libeň

Zprávy z činnosti našich oddílů

Novoroční dopis Káňat

novoroční dopis rodičům, program Káňat na 1.pololetí roku 2008

NOVOROČNÍ DOPIS KÁNĚCÍM RODIČŮM - leden 2008
 
Milí rodiče, milá Káňata,
rok se s rokem sešel a je tu další várka zpráv o turistickém oddíle Káňata. Najdete tu informace dobře známé, ale i spoustu novinek. Oddíl je určen pro kluky a holky od 6 do 12 let, pro děti které rády hrají hry, učí se nové věci a objevují krásy naší republiky. Stále přijímáme nové zájemce.
 
- schůzky: konají se každý čtvrtek od 15.30 do 16.45 v klubovně libeňské sokolovny. Náplní jsou hry, osvojení si tábornických dovedností (uzlování, morseova abeceda, mapa), zpívání s kytarou. S sebou je potřeba: uzlovačka (2m), notes, zpěvník, šátek, tužka, přezůvky.
 
- výpravy: pořádáme je jednou měsíčně a až na výjimky jezdíme vlakem. Výpravy do přírody jsou krokem k osamostatnění se, poznání nových kamarádů a sbíraní nových zkušeností nutných na tábor.  Podrobné informace o výpravě děti dostávají deset dní předem na schůzce. Protože program „šijeme na míru“, je třeba abychom věděli alespoň přibližný počet jedoucích dětí - omluva předem nám velmi pomůže.
Plánované akce:
19.1. Přírodní park Kersko, Sadská
9.2. Poslední zimní výprava
8.- 9.3. Dvoudenní pod střechou - nocleh v sokolovně
12.4.(-13.4.) Jarní Výlet Libeňského Sokola - tradiční modrá stuha, hříčky, pamatovačka, vaření, jazykohrátky. Možná dvoudenní. Zveme rodiče, kamarády.
17.5. Májová výprava - ?Lovoš, zřícenina Oparno?
7.-8.6. Předtáborovka - důležitá a „povinná“ pro všechny, kdo pojedou na tábor, nocleh pod celtou.
Případné změny Vám dáme včas vědět.
 
- letní tábor:
- místo: po třech letech měníme tábořiště a tak nás nyní čeká louka u Bohdalína (Kamenice n.Lipou, Jindřichův Hradec). Ubytování je v podsadových stanech, vaříme v kryté kuchyni, soc.zářízení - latríny. Témeř za rohem je rybník na koupání, lesy, potok.
- termín: 19.7. - 2.8.2008
- program: jako každý rok nás čeká celotáborová hra, lovení bobříků,  výpravy do okolí (jenodenní, noční, přespávací), hry v lese i na louce, ufíjená, fotbal,  táborová olympiáda, řádění u rybníka, ale i méně oblíbené činnosti jako mytí ešusů a nošení palivového dřeva.
- cena: 2500 Kč  + zaplacené příspěvky do Sokola. (Oproti minulým rokům jsme byli nuceni tábor mírně zdražit. Důvodem jsou stoupající ceny potravin a jízdného za vlak.)
- idelání počet dětí: 15 - 18 (3 - 4 družiny). Stále máme volná místa, vezměte s sebou své kamarády, bratrance i sestřenice.
Upřesňující dopis o táboře bude k dispozici v květnu.
 
- výbava aneb co všechno budete potřebovat:
- jednodenní výpravy: malý batoh (objem 18-30 l) s pevně vypolstrovanými zády, pláštěnka, pohorky (nejlépe nakrémované kožené nebo nepromokavé)
- dvoudenní výpravy, tábor: + velký batoh (45-60 l) dobře sedící s pevnými zády, spacák, karimatka, igelit 2x2 nebo celta, ešus.
- s výběrem vhodných věcí Vám rádi poradíme, stačí se zeptat po schůzce, poslat e-mail...
 
S novým rokem připomínáme, že je třeba zaplatit příspěvky do Sokola na další období.
 
Doufáme, že Vám tento dopis pomůže s plánováním následujícího půlroku a těšíme se, že se s Vámi nebo Vašimi dětmi uvidíme na nějaké výpravě.
                                                                                              Za všechny vedoucí
                                                                                                                                      Ája
Kontakt: Alena Duchačová - 608 731 421, duchacovaa@seznam.cz, www.kanata.wz.cz
 
..............................................................zde odstřihnout.............................................................................
Předběžná přihláška na letní tábor T.O. Káňata
Jméno:........................................................................................... Třída:.................................
Poznámky:                                                                          Podpis rodičů:

Informace se týká oddílů: Káňata

(c) 1999-2022 T.J. Sokol Libeň, Zenklova 37, Praha 8, kontaktujte nás