T.J. SOKOL Praha - Libeň

Zprávy z činnosti našich oddílů

Program turistického oddílu Káňata září-prosinec 2010

Vážení rodiče, milá Káňata!
Stejně jako každý rok, i letos nám bohužel utekly prázdniny jako voda a znovu začíná škola. S novým rokem školním ovšem přichází i nový rok Káněcí, a tak se všichni můžeme těšit na novou spoustu her, písniček, výprav i tábornických dovedností. Komu by se i přesto po prázdninách stýskalo, může si zavzpomínat na letošní tábor v Bohdalíně. Káňat tam bylo třináct, a rozhodně se žádné z nich ani chvíli nenudilo. Hned na začátku tábora za námi přišli tři pirátští kapitáni – Kapitán Černovous, Kapitánka Kidda a Kapitán Morgan. Chtěli si vycvičit posádky pro cestu za pokladem a zcela jistě byli s Káněcími piráty velmi spokojeni. Všechny tři posádky totiž nakonec poklad podle kusů starodávné mapy našly, ač je to stálo nemalé úsilí při všelijakých pirátských zkouškách. V těch zvítězila červená družina – posádka Kapitánky Kiddy. Krom pirátských zkoušek Káňata během tábora lovila deset bobříků, získávala body v hrách, ale musela se věnovat i méně populárním činnostem, jako například sbírání dřeva či mytí nádobí v potoce. I to však k tábornickému životu patří… Také jsme byli na čtyřech výpravách po okolí, z nichž první vedla údolím Hamerského potoka, druhá byla noční na zámek Červená Lhota, třetí potom do aquaparku v Jindřichově Hradci a čtvrtá za již zmíněným pokladem. Jak je vidět, stihli jsme toho opravdu mnoho, a to i přesto, že počasí nám příliš nepřálo. Příští rok nás ale slunečný tábor už určitě nemine J
Tábor je však ještě daleko, a tak se pojďme podívat, co nás čeká v příštím půlroce.

Schůzky:  zůstávají  stejně jako loni ve čtvrtek, od 15:30 do 16:45 hodin. Klubovnu budeme odemykat v 15:15, takže prosíme, aby Káňata nechodila o moc dříve – musejí potom čekat na schodech, po kterých je třeba procházet, a my bychom rádi předešli případným stížnostem. Na schůzkách budeme jako v předešlých letech hrát spoustu her, zpívat písničky s kytarou a naučíme se i něco nových tábornických dovedností. S sebou na schůzky je třeba mít šátek, uzlovačku (horolezecké lano o průměru 5-7 mm a délce 1,5 m) a zpěvník.  Po schůzce mohou děti odcházet do cvičení mladšího žactva, bez problémů se stíhají převléci.

Výpravy: budou i letos jednou za měsíc. Termíny oznamujeme dostatečně dopředu, takže doufáme, že nás na výpravách bude vždy alespoň plné kupé vlaku J Bližší informace týkající se odjezdu a návratu dostanou Káňata na schůzce 10 dní předem, zájemcům z řad rodičů je budeme posílat i e-mailem. Na dvoudenní výpravy potřebují Káňata dobrý batoh s pevnými zády o objemu alespoň 35l. Na jednodenní výpravy stačí menší batoh, do kterého se vejde vše potřebné.

Termíny výprav v září - prosinci 2010:
11. -12.9. – dvoudenní  zahajovací výprava (přespání pod střechou)
2.10. – PVLS neboli Podzimní Výlet Libeňského Sokola, sraz pražských sokolských jednot v přírodě
13.11. – podzimní jednodenní výprava
11.12. – vánoční výprava s pouštěním skořápkových lodiček a zdobením stromečku pro zvířátka

Tábor 2011 se bude konat na novém místě, v Tajanově u Velhartic, a Káňata pojedou na první dva týdny prázdnin.

S novým rokem je třeba zaplatit příspěvky do Sokola v matrice v přízemí sokolovny (otevřeno v úterý a čtvrtek 16:00-18:00; děti platí na pololetí 350 Kč), v klubovně odevzdat přiloženou přihlášku a zaplatit oddílový příspěvek  200 Kč (z něj kupujeme odměny,  psací a papírnické potřeby apod.).

Rádi uvítáme nové tváře, takže pokud máte kamarády z první až páté třídy, neváhejte a vezměte je s sebou na schůzku nebo výpravu! Podívejte se také na nový web www.kanata.wz.cz.
Za všechny vedoucí se těší a klidný začátek nového roku přeje
Verča Niederlová -  Vrečka  (tel. 720 344 534; e-mail: verca@niederlova.cz)

Součásti dokumentu:

Informace se týká oddílů: Káňata
Vložil Vít Jakoubek dne 13.09.2010

(c) 1999-2022 T.J. Sokol Libeň, Zenklova 37, Praha 8, kontaktujte nás