T.J. SOKOL Praha - Libeň

Zprávy z činnosti našich oddílů

Program Veverek na září - prosinec 2013

Informace o oddílu, termíny výprav.

Vážení rodiče, milé Veverky!

Po úspěšném táboře v Tajanově, na kterém jsme se letos pohybovaly především ve světě potrubí a kanálů, Vás vřele vítám v novém školním (veveřím) roce.

Schůzky Veverek budou i nadále probíhat každé úterý od 16:30 do 18:30 v klubovně sokolovny v 1. patře. Náplň schůzek tvoří z velké části hry a tábornické dovednosti, ovšem čas najdeme i na písničky, přírodu a vyráběcí aktivity. Výpravy a ostatní akce jsou naplánované 1 – 2x do měsíce. Kromě „tradičních“ jednodenních výprav pořádáme i vícedenní akce a v některých činnostech i výpravách spolupracujeme s oddílem JILM. Prosíme, zaznamenejte termíny akcí do rodinných kalendářů, ať se děvčata mohou účastnit pokud možno všech akcí. Nejenže je holkám líto, když nemohou na výpravu jet, ale i nám se lépe připravuje program, když můžeme počítat s tím, že se zúčastní většina děvčat.

Vzhledem k tomu, že závěr loňského roku byl, co se účasti Veverek na především pracovních akcích jako pracovka nebo bourání, velmi neuspokojivý, jsme nuceny zavést několik opatření, která nám usnadní plánování akcí a pro Vás budou, doufáme, pochopitelné. Jedná se o:

28. 9.

PVLS neboli Podzimní Výlet Libeňského Sokola, sraz pražských sokolských jednot v přírodě

29. 9.

návštěva lanového centra pro všechny Veverky zdarma, vzhledem k báječnému výsledku v loňském ročníku ZSZL; podmíněná účast – PVLS, tzn. kdo chce do lanového centra, jede také na PVLS!

20. 10.

podzimní brigáda v sokolovně společně s JILMem a cvičiteli

26. – 30. 10.

podzimní prázdniny s výrobou oddílových triček, terénními hrami a spaním v nádherném skautském srubu ve Vacově (Prachaticko), účast podmíněna účastí na říjnové brigádě

9. – 10. 11.

účast v projektu „Umíš to!“ v libeňské sokolovně – víkendový workshop, kde si děti mohou hravou formou vyzkoušet např. údržbu jízdního kola, montáž skříně, opravu zahradní sekačky a mnohé další; díky financování z grantu je účast zdarma

24. 11.

odpolední hra Vyzvědači podle námětu z Foglarovek na Starém Městě, hrát budeme společně s JILMem

14. – 15. 12.

dvoudenní vánoční výprava s pouštěním skořápkových lodiček, zdobením stromečku pro zvířátka, koledami, pečením cukroví a dalšími vánočními kratochvílemi; společně s oddíly Káňata a JILM

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dále jsou již jasné termíny lyžovacích hor v Dolním Dvoře o jarních prázdninách Prahy 8 (24. února –
2. března 2014) a letního tábora s téměř 100% pravděpodobností opět v Tajanově 10. – 24. 8. 2014.

O odevzdání vyplněné přihlášky a zaplacení příspěvků do Sokola (250 Kč na půl roku plus známka ČOS platící 1 kalendářní rok 100 Kč) i do Veverek (na září) prosíme do konce září 2013.

Děkuji všem rodičům za podporu a spolupráci, Veverkám pak za nadšení, se kterým se pouštějí do oddílových aktivit.

Klidný a příjemný školní rok přeje

Veronika Niederlová – Vrečka (720 344 534, verca@niederlova.cz)

Součásti dokumentu:

Vložil Veronika Niederlová dne 15.09.2013

(c) 1999-2022 T.J. Sokol Libeň, Zenklova 37, Praha 8, kontaktujte nás