T.J. SOKOL Praha - Libeň

Zprávy z činnosti našich oddílů

Program t.o. Jilm na jaro 2015

Novoroční dopis rodičům

Novoroční dopis rodičům

Program JILMu na leden 2015 – červen 2015

Milí rodiče,

rádi bychom Vám popřáli vše dobré v novém roce 2015 a předkládáme Vám program oddílu na následujících 5 měsíců. Kluci se v nejbližší době mohou těšit na prodloužený víkend na lyžích a dál v jarním programu nebude chybět Aprílovka, Zálesácký Závod Zdatnosti nebo oblíbená Loďovka. Od února také plánujeme zahájení dlouhodobé hry, která vyvrcholí na táboře.  

Nedávno jsem na internetu četl článek sexuoložky Hanky Fifkové o tom, že dnešní mladí muži mají problém doopravdy dospět, protože z médií snadno můžeme nabýt (mylného) dojmu, že svět je zlé a nebezpečné místo, před kterým je třeba kluky dobře chránit a raději je tam nepustit. Cituji: „Do cizího, agresívního a nepřátelského světa ho však rodiče nevpustí. Tak hraje aspoň počítačové hry. Možná se v nich stane vítězem, protože zastřelí pomocí tlačítek nejvíc nepřátel. Ale dokáže vyhrát i ve skutečnosti, a ne jen ve virtuální realitě? Nezaskočí ho v normálním světě to, jak je na reálné situace nepřipravený a jak malou má sílu i schopnost jim čelit?“

Jsem přesvědčen, že cvičení v Sokole a naše turistické oddíly jsou ten pravý lék. U nás vystavujeme kluky skutečné zátěži a dobrodružství, aby se naučili překonávat překážky a správně zvažoval rizika. Současně tak ale činíme rozumně a se zkušenostmi, abychom kluky, obrazně řečeno, v blátě nechali občas vyválet, ale ne se v něm utopit. Vás rodiče žádáme o jediné: o podporu. V zájmu svých synů nebuďte příliš mírní rodiče, kteří, když jim syn řekne, že se mu na výpravu nechce (jelikož sezení u počítačových her je menší námaha a větší pohoda), tak řeknou "fajn, nemusíš". Jako si my – současní vedoucí – ceníme stejného přístupu našich rodičů, i Vaši synové Vám později poděkují a navíc se na ně budete moci v budoucnu spolehnout.

Program na Jaro

III. Výpravy (a další akce Sokola)

Srazy budou klasicky mezi 7 a 8 hodinou ráno, návraty kolem 18 hodiny večer (záleží na odjezdu vlaku/autobusu) na Palmovce u Synagogy. Podrobné informace dostanou kluci vždy 10 dní před výpravou a budou také na internetu.

15. 4. (St) Mistr signalizace na schůzce

18. – 19. 4. (So-Ne) Jarní Výlet Libeňského Sokola a pražský přebor Zálesáckého Závodu Zdatnosti (letos opět v režii naší jednoty). Místo je v jednání, nocleh bude v přírodě.

29. 4. (St) Deskovečer stolních her v sokole místo schůzky (17-20h)

20. 5. (St) Mistr uzlování na schůzce

 22.  – 24. 5. (Pá – Ne) Finále Zálesáckého Závodu Zdatnosti (očekáváme, že nejméně jedna naše trojka postoupí z Pražského přeboru a bude obhajovat loňské republikové 3. místo); bude se týkat jen vybraných.  

29. - 31. 5. (Pá-Ne) Loďovka - řeku zvolíme podle aktuálního stavu vody.  

19. – 21. 6. (Pá-Ne) Stěhování tábora z Tajanova do Lučice

26. – 28. 6. (Pá-Ne) Stavba tábora (povinné)

Tábor 2015

Termín tábora: 11. července – 1. srpna 2015 (21 dní)

Na tábor pojedeme letos na nové místo do Lučice (okres Havlíčkův Brod). Spíme v podsadových stanech a indiánských tee-pee, sami si vaříme v kryté kuchyni…

Podrobnosti sdělíme v předtáborovém dopise koncem května.

Pro rodiče (nejen) nováčků proběhne v červnu informační schůzka.

Příspěvky

Pro pořádek zde rozepisuji, jak je to s příspěvky.

Příspěvky: 140,- Kč/měsíc v JILMu, z čehož:

100 Kč je předplatné na tábor

40 Kč jde do kasy oddílu (na nákup materiálu, odměn, nebo příspěvek na „drahou“ výpravu)

                        100 Kč/rok známka ČOS

                        250 Kč/pololetí příspěvky jednotě (necvičící v Sokole) – režie klubovny

Celkem tedy 1000 Kč/rok + předplatné na tábor.

Pro členy, kteří nechodí na schůzky a jezdí jen na výpravy, stanovujeme příspěvek 20 Kč/výpravu do oddílové kasy. Příspěvky jednoty a ČOS je možné platit též bezhotovostně (viz stránky jednoty).

 

Ještě jednou vše dobré v roce 2015 přejí:     „Řek“ Jan Přech (607 288 081)

                                                                        „Ledňáček“ Pavel Lávička (739 416 496)

                                                                        Vítek, Martin a Sekáč

 

Součásti dokumentu:

Informace se týká oddílů: VEVERKY a JILM
Vložil Jan Přech dne 09.04.2015

(c) 1999-2022 T.J. Sokol Libeň, Zenklova 37, Praha 8, kontaktujte nás