T.J. SOKOL Praha - Libeň

Sdílet on Facebooku


Tábor Jilmu

Tábor na novém tábořišti


Datum konání:

17.7.-6.8.2011

Pořadatel - oddíl:VEVERKY a JILM
Město:Tajanov u Velhartic

PŘEDTÁBOROVÝ DOPIS JILMU 2011

Základní informace o táboře a pracovní výpravě

 

 

V tomto roce se po letech vracíme na osvědčené tábořiště  v Tajanově u Velhartic. Tábořiště je  v cípu louky s lesem za zády a s výhledem na malebný vrch Borek . Na vlakovou zastávku v Malonicích je to cca 3 km, k  rybníku asi 300 m lesem. Pro vodu budem jezdit do Tajanova (cca 1 km) a na nákup do Velhartic, kde je  pošta ( cca 1,5km). Lékař je v  Sušici, případně v nemocnici v Klatovech.

 

Jako každý rok čeká Předtáborová pracovní výprava – Jak si usteleme, tak si lehneme.

Na „pracovce“ (24.-26.6.2011) nejprve budeme muset vystěhovat  všechny věci z “domečku”  v Bohdalíně a naložit je  do avie a dalších aut a převézt  je na nové tábořiště v Tajanově . Tam se pak  bude  sekat a hrabat louka, kopat jámy pro latrinu, odpadovku a stožár a postaví se  i základ dalších staveb (např.  část kuchyně). Tábor pak budeme  dostavovat se staršími členy před začátkem káněcího tábora 1.-3.7.

Čeká nás spousta práce, na které by se určitě měli podílet všichni, že?  Proto je Pracovka povinná pro všechny účastníky tábora.

My na tábor přijedeme v neděli  17.7., ubytujeme se a snad si budeme moci užívat tři týdny táboření s celotáborovou hrou, lovením bobříků, výpravami do okolí tábora, večerními táboráky s kytarou, ale čeká nás i vaření, mytí nádobí, hlídky, nákupy, ježdění pro pitnou vodu, příprava dřeva na topení , atp.

V čtvrtek  4.8.2011 bude zakončovací táborák a pak začneme tábor bourat, abychom tábořiště 6.8. opouštěli zcela čisté. Při bourání případně oceníme i pomoc bývalých členů.

  

Předtáborová pracovní výprava 24. – 26.6. 2011

Sraz v pátek 24.6. v 16:15 na Palmovce u synagogy, někteří pak odjezd auty od sokolovny, někteří metrem B,C na Roztyly a odjezd autobusem v 17:00 do Bohdalína 19:39 (budou místenky). Rádi přivítáme pomoc bývalých členů a vedoucích Káňat -  pomocníci hlaste se.  Okolo 20:00 se obě skupiny sejdou na tábořišti. Postavíme v přilehlém lese přístřešky z celt a začneme s vynášením věcí z “domečku” až bude vše vyneseno. V sobotu pak věci naložíme  a převezeme do Tajanova. Tam opět vše vyložíme a čeká nás opět práce: – sekání louky, hrabání a odvoz trávy, kopání jam na latrýnu, odpadovku a stožár, kácení soušek a jejich osekání, stavba a oprava lávek přes potok a sklípku, stavba kuchyně s jídelnou. S sebou běžné věci na dvoudenní výpravu, zvláště pak sekera, pracovní oděv a rukavice, pláštěnka.

Návrat v neděli pravděpodobně auty, cca v 19-20h k sokolovně. Přesný čas upřesníme pomocí SMS zpráv. Jízdné (rozpočítáme autobus  i benzín do aut rovnoměrně na počet účastníků) cca 200,- Kč.

 

Plánek aneb kde bude tábor a jak se k nám případně dostat:

 

       
 
   
 

 

                                                                                  Zde nechat auto

 

       
   
 
 

 

                   

 

       
 
   
 

 

                                                                                               tábořiště

 

       
   
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


                                                                                                                                                                        

 

 

 
 

 

 

 


                          

 

 

 

 

 

 

 

 

                       T Á B O R   2011

                            Termín: neděle 17.července – sobota 6. srpna  -  21 dní 

 

Přihláška : odevzdat spolu s Posudkem o zdravotní způsobilosti (platí 1 rok, možná ho máte např. ze škol v přírodě- po táboře ho vrátíme; stejně tak je ale potřeba zkontrolovat jeho platnost) do 8.6.2011 - děkujeme

Cena: 3 500,- Kč  - zaplatit nejlépe v hotovosti v matrice Sokola, případně složenkou (jako var.symbol použít rodné číslo syna)

či převodem na účet (informace na tel. 284825135 – kancelář Sokola  Libeň) do 26.6..

Pokud složenku neupotřebíte, prosíme o její vrácení.

Pozor: Pokud syn celý rok poctivě platil oddílové příspěvky ve výši 140,-Kč, je cena 2 500,-Kč  (10x 100,- Kč si předplatil)

 

Místo: Tajanov u Velhartic - louka u potůčku  na okraji lesa, rybník 300 m , pitná voda v Tajanově, pošta ve Velharticcích (1,5km), železniční zastávka v Malonicích (3 km), větší obchody v Sušici, nemocnice v Sušici  a Klatovech.

 

Ubytování: podsadové stany s podlážkou, pro starší tee-pee.

 

Stravování: 5x denně , vlastní příprava jídel , krytá kuchyň a jídelna , pitná voda z místního vodovodu.

 

Adresa:  Letní tábor Sokola Libeň , pošta Velhartice , 34183

 

Kapesné: doporučujeme cca 250 Kč (sladkosti, občerstvení na výpravách, apod. ).

 

Na srazu odevzdat: - průkazku zdravotní pojišťovny, očkovací průkaz, slevenku (viz vybavení) a bezinfekčnost (datum 17.7.2011)

(ostatní informace - jméno, rodné číslo, spojení na rodiče v době tábora - hlavně telefon , případné poznámky - alergie, astma, užívané léky, apod. a prohlášení rodičů o zdravotní způsobilosti syna/dcery zúčastnit se tábora vyplnit na přihlášce, která je přílohou tohoto dopisu). Přihlášku odevzdat do 8.6.2011 – děkuji. 

 

SRAZ: neděle  17.července  v 9:00 h na Palmovce u synagogy,

Odjezd v 10:10  vlakem z nádraží Praha-hlavní přes Plzeň a Horažďovice do Malonic  ( 14:05) a pak pěšky na tábořiště. Doprava batohů bude zajištěna mezi Malonicemi a tábořištěm.

NÁVRAT: sobota 6. srpna , odjezd vlakem Malonic (16:06) přes Klatovy  a Plzeň do Prahy hl. n. 19:54.

Po dobrých zkušenostech z let minulých stanovujeme letos opět oficiální dobu trvání tábora od neděle 17.7. 15:00  do soboty 6.8.  14:00 . Pokud se někdo hodlá dopravit na nebo z tábora individuálně, nechť to dá včas vědět.  

 

Jízdné: bude hrazeno z táborových peněz.

 

Jídlo:  Kompletní táborové stravování začne nedělní večeří a skončí sobotním obědem + svačina do vlaku

 

Program: V neděli  večer zahajovací táborák. Od pondělí pak běžný program. Kromě činností nutných k přežití -  vaření, hlídky, nákupy, dovoz  pitné vody, mytí nádobí, palivové dřevo, .... je součástí programu dlouhodobá hra “V královských službách”,  zdokonalování se v tábornických dovednostech, lovení  bobříků, lesní, luční, denní i noční hry, matche v kopané, softu, ufíjené a ragby, táboráky, čítandy, zpívandy, každodenní koupání v blízkém rybníce, 3 táborové výpravy, učení se samostatnosti, spolehlivosti, rozhodnosti, soužití s ostatními kamarády,…

Ve čtvrtek  4.8. zakončovací táborák, od pátku pak bourání tábora, v sobotu  odvoz věcí do stodoly, balení a odjezd domů.       

VÝBAVA: (zabalit do krosny nebo velkého batohu) - spacák, nafukovací matrace (karimatka), spací oděv, deka nebo celta, lžíce, kompletní ešus v obalu, škrabka na brambory, utěrka na ešus, čutora, chlebník nebo malý batoh, hygienické potřeby  (mýdlo, 2x ručník, kartáček a pasta, hřeben), mapa  KČT č. 64, baterka s náhradní žárovičkou a bateriemi, provazy (prádelní šňůra a tenčí provázek), sekera v pouzdře, zavírací nůž, otvírák na konzervy, hodinky, zelená oddílová košile s náležitostmi, kalhoty a kraťasy "mezi lidi", svetr, větrovka, trička a tepláky "do lesa", plavky, čepice, pláštěnka, trenky, ponožky ( i teplé ), kapesníky, 2-3x tenisky, pohodlné boty na výlety, holinky, staré plátěnky do vody, igelitové sáčky, zpěvník, pracák s táborovou 17, KPZ, BPP, uzlovačka, papíry ( blok, sešit ), propiska, tužka, štípačky, doklady, průkazka na slevu do vlaku i autobusu (jakákoliv, kde je fotka a věk – tramvajenka, apod.), peníze, igelit 1x2 m, pracovní rukavice, sirky, svíčky, členská značka, šití ( jehla, niť, knoflíky ), signalizační praporky, platidla – groše, houfový praporec, středověký kostým.

Toto vybavení považujeme za povinné a počítáme s ním při přípravě programu tábora !!!

Zaměnitelné věci doporučujeme označit (stačí táborovým číslem - nováčci jej obdrží na pracovce.)

Další doporučená výbava ( zejména pro starší členy ): pilník, brousek, dláto, klíč 13, hřebíky, nůžky, gumičky, spínací špendlíky, lepidlo, pastelky, kniha, hudební nástroj, metr, nebozez, buzola, další mapy (č.65, 68).  Další vybavení dle uvážení rodičů a táborníků.

 

Případné návštěvy rodičů (1x za tábor ) jsou možné o víkendech ( ve všední den hrozí nebezpečí nepřítomnosti oddílu v táboře ), ale program tábora běží dále. Přístup do tábora dle plánku. Auta nechat stat u křížku před rybníkem.  

 

Doporučujeme rodičům, aby s sebou dětem (zejména mladším) nedávali mobilní telefony. V případě potřeby je možno zavolat vedoucím, stejně tak,  při naléhavých a závažných  situacích budeme rodiče kontaktovat sami. Pohybujeme se po většinu času mimo civilizaci , v místě není dobrý signál a i nabíjení telefonu je obtížné a především: v době Karla IV žádné telefony neexistovaly.

30.5.2011                                                  Hezké léto Vám i Vašim synům přeje                      Vít Jakoubek ( Vítek ),vedoucí 

 

                                                                             

                                                                              Jakékoliv dotazy na telefonu -732 733 687 Vít Jakoubek

Případně: Jan Přech (Řek) 607 288 081, František Juhász (Franta) 720 110 250, Jáchym Kaplan (Jack)    603 932 746                                                                                                Jan Dostál (Sumec)    721 146 039

 

                                                                             

Přílohy : Přihláška , Posudek o zdravotní způsobilosti, Bezinfekčnost (Nástupní list), Složenka

 

      



Vložil: Vít Jakoubek dne: 03.02.2011

Součásti dokumentu:

(c) 1999-2022 T.J. Sokol Libeň, Zenklova 37, Praha 8, kontaktujte nás