T.J. SOKOL Praha - Libeň

Zprávy z činnosti našich oddílů

Informace pro rodiče nováčků v Jilmu

 

Vážení rodiče, milí nováčci,

Jilmáci za sebou mají Tábor na Tauri, během kterého cestovali hvězdou branou na jiné světy po stopách mimozemšťana Apophise. Od září se vrhneme do další oddílové činnosti a rádi vás mezi sebou přivítáme. Níže přináším několik stručných informací, jak to u nás chodí a co čekat během prvních měsíců.

Program

7. 9. (St) Zahajovací schůzka po prázdninách.

9.-11.9. (Pá – Ne) Sokol v Lese (Libež) víkendová výprava s dalšími sokolskými oddíly a s dobrodružnou hrou „Jan Kornel“. Nocleh pod celtou v lese.

Další program až do ledna bude upřesněn v poprázdninovém dopise rodičům, který vyjde v polovině září. Prosíme, abyste přizpůsobili svůj program tak, aby se kluci mohli zúčastnit všech akcí.

Komunikace

Podrobné informace k výpravám vydáváme cca 7-10 dní před akcí formou dopisku, který rozdáme klukům, zašleme e-mailem a vyvěsíme na stránkách www.sokol-liben.cz.

Rádi Vám poradíme s výběrem a zakoupením vybavení nebo čímkoliv jiným, takže se na nás neváhejte obrátit na e-mailu jilm@sokol-liben.cz nebo na telefonech na vedoucí (uvedeny v každém dopise a na stránkách Sokola Libeň). 

Základní komunikaci ohledně účasti a podobně postačuje vést přes syna. Snažíme se kluky vést k samostatnosti a schopnosti řešit své záležitosti v první řadě vlastní silou. Stejně tak přijde-li syn s případným problémem, podpořte ho, prosím, ať jej s námi zkusí napřed vyřešit sám a až v případě, že se toto nepodaří, tak za něj problém řešte Vy. Samozřejmě budete-li cítit potřebu, neváhejte se na nás obrátit i přímo Vy, každá situace má řešení. 

Co se týče účasti na akcích, dejte nám prosím vědět (stačí přes syna) zejména v případě, když se syn nebude moci zúčastnit některé z akcí. V opačném případě s ním počítáme. Na vybrané akce o výslovné potvrzení účasti včas požádáme (opět v první řadě přímo kluky). 

Výbava na výpravy

Kluci dostanou k nalepení do „pracovního sešitu“ seznam věcí na jednodenní a dvoudenní výpravu a na ten se v dopisech odvoláváme a zdůrazňujeme jen věci nad rámec seznamu nebo ty, které jsou velmi důležité.  

Jídlo potřebuje každý vlastní na celou výpravu, pokud není výslovně určeno jinak.

Příjemný zbytek léta přejí vedoucí „pékáčka“ Jilmu:

„Řek“ Jan Přech (607 288 081)

                                                                                                „Ledňáček“ Pavel Lávička (739 416 496)

Vítek, Martin, Sekáč, Kondor a Daněk

 

Součásti dokumentu:

Informace se týká oddílů: VEVERKY a JILM
Vložil Jan Přech dne 17.08.2016

(c) 1999-2022 T.J. Sokol Libeň, Zenklova 37, Praha 8, kontaktujte nás