T.J. SOKOL Praha - Libeň

Zprávy z činnosti našich oddílů

Sokolská kapka krve,

výsledky za rok 2022

Sokolové loni darovali přes 380 litrů krve


 

V roce 2022 se už 8. ročníku projektu Sokolská kapka krve zúčastnilo celkem 56 jednot a v nich 343 dárců absolvovalo 860 odběrů. Loni tak sokolové darovali 387 litrů krve. Od roku 2015, kdy projekt začal, už je to celkem skoro 1 800 litrů krve. 

Vůbec poprvé se v jedné jednotě podařilo pokořit hranici sta odběrů za rok. Asi není překvapením, že se tak stalo v Sokole Komárov, který letos opět zvítězil - 37 dárců absolvovalo celkem 108 odběrů.

Na 2. místě skončil také jako loni Sokol Pardubice I a třetí je jednota z Opočna. Další skvělé výsledky pak přišly z Domašína, Spořilova, Písku a Příbrami: všechno jednoty, které se účastní již opakovaně. 

Letos se podařilo oslovit 49 prvodárců, což je v době, kdy dle Českého červeného kříže v Česku chybí asi 70 000 dárců, obzvlášť důležitý počin. 


 

V roce 2022 v Sokole Libeň krev darovali: F. Dostál, T. Dragoun,  V. Jakoubek, M. Kubů, L. Křemen, L. Zubáková. Celkem absolvovali 12 odběrů a naše jednota se umístila na 24. místě. 

 

Darovaná krev může pomoci s v mnoha život ohrožujících situacích: malým miminkům, maminkám po porodu, dětem i dospělým s leukémií či obětem  automobilových nehod či přírodních katastrof.

Veškeré informace o projektu a plánovaných hromadných odběrech najdete na sokolskakapkakrve.cz.

Bližší informace také rád sdělím osobně či na e-mailu: vit.jakoubek@sokol-liben.cz; na tento e-mail také prosím posílejte počty odběrů. Za 1. pololetí 2023 do 31. 7. 2023.

Zkusme vystoupit ze své komfortní zóny a pokud splníme podmínky pro darování krve a jsme zdrávi, pak bychom si odběr měli alespoň vyzkoušet. Mysleme na to, že darovaná krev může zachránit lidský život a to přece stojí za nějaké nepohodlí a námahu. 




 

Vít Jakoubek

 

Součásti dokumentu:

Informace se týká oddílů: Rodiče s dětmi, Předškolní děti, Starší žákyně a dorostenky, Dorostenci, Muži, Muži - mladší - sálová kopaná, Ženy - kondiční cvičení, Ženy - seniorky, Ženy - všestrannost, Odbíjená - středa, Odbíjená - neděle, Florbal - muži, Kulturistika, Historický šerm, VEVERKY a JILM, Košíková, Odbíjená – pohybová aktivita nad 65 let, Skipping Boys, Dynamic Cheerleaders, Blackout Paradox - Nový cirkus, Šplh na laně, Stolní tenis pro členy, Vzdělavatelský odbor, Přetah lanem, Přispívající / necvičící člen
Vložil Vít Jakoubek dne 03.03.2023

(c) 1999-2022 T.J. Sokol Libeň, Zenklova 37, Praha 8, kontaktujte nás