T.J. SOKOL Praha - Libeň

Zprávy z činnosti našich oddílů

Sokolská kapka krve 2023

výsledky za rok 2023 u dlouhodobého sokolského projektu

Sokolská kapka krve 2023

V lednu 2024 započal 10. ročník projektu. Nicméně, před pohledem do budoucnosti musíme nejprve zhodnotit ročník 9.

V roce 2023 se projektu Sokolská kapka krve zúčastnilo celkem 61 jednot a v nich 354 dárců absolvovalo 930 odběrů ( v roce 2022 to bylo 860 odběrů).  Loni tak sokolové darovali 416 litrů krve. 

Vítěz je opět stejný jako vždy před tím. Stal se jím Sokol Komárov, který letos překonal opět sám sebe a 38 dárců absolvovalo 121 odběrů (v loňském roce 2022 to bylo 108 odběrů).

Na 2. místě skončil Domašín a třetí je jednota z Jihlavy. Další skvělé výsledky pak přišly ze Spořilova, Opočna či Krásné Hory nad Vltavou: všechno jednoty, které se účastní již opakovaně. 

Letos se podařilo oslovit 66 prvodárců, což je v době, kdy dle Českého červeného kříže v Česku chybí asi 70 000 dárců, obzvlášť důležitý počin. 

 V roce 2023 v Sokole Libeň krev darovali: Z. Burianová, M. Burian, F. Dostál, T. Dragoun, M. Frost, V. Jakoubek, M. Kubů, J. Kubišta a L. Zubáková. Celkem absolvovali 23 odběrů (o 9 více než v r. 2022) a naše jednota se umístila na 12. místě. Podrobné výsledky v příloze.  

Darovaná krev může pomoci v mnoha situacích ohrožujících život: malým miminkům, maminkám po porodu, dětem i dospělým s leukémií nebo obětem automobilových nehod či přírodních katastrof.

Veškeré informace o projektu  najdete na sokolskakapkakrve.cz.

Bližší informace také rád sdělím osobně či na e-mailu: vit.jakoubek@sokol-liben.cz.

Kdo v Sokole Libeň darujete krev, pošlete mi prosím počet odběrů za 1. pololetí 2024 na výše uvedený e-mail do 31. 7. 2024.

Zkusme vystoupit ze své komfortní zóny, a pokud splníme podmínky pro darování krve a jsme zdrávi, pak bychom si odběr měli alespoň vyzkoušet. Mysleme na to, že darovaná krev může zachránit lidský život a to přece stojí za nějaké nepohodlí a námahu. 


Vít Jakoubek, zdravotník jednoty


 

Součásti dokumentu:

Informace se týká oddílů: Rodiče s dětmi, Předškolní děti, Mladší žáci, Starší žáci, Mladší žákyně, Starší žákyně a dorostenky, Dorostenci, Muži, Muži - mladší - sálová kopaná, Ženy - kondiční cvičení, Ženy - seniorky, Ženy - všestrannost, Odbíjená - středa, Odbíjená - neděle, Florbal - muži, Kulturistika, Historický šerm, Káňata, VEVERKY a JILM, Košíková, Odbíjená – pohybová aktivita nad 65 let, Skipping Boys, Dynamic Cheerleaders, Blackout Paradox - Nový cirkus, Šplh na laně, Stolní tenis pro členy, Vzdělavatelský odbor, Přetah lanem, Přispívající / necvičící člen
Vložil Vít Jakoubek dne 29.02.2024

(c) 1999-2022 T.J. Sokol Libeň, Zenklova 37, Praha 8, kontaktujte nás